Până la ce vârstă poți rămâne însărcinată

Multe femei consideră că vârsta de 30 de ani este perfectă pentru a rămâne însărcinată. Este o perioadă în care ești sigură de cariera ta, ai o relație stabilă, ducând la întemeierea unei familii pe o bază stabilă. Decizia de a rămâne însărcinată are avantaje și dezavantaje la orice vârstă ai hotărî să faci pasul. Experții în fertilitate sfătuiesc femeile de 30 de ani să nu mai aștepte mult până vor avea o sarcină, mai ales dacă intenționează să aibă mai mult de un copil. Ceasul biologic ne spune că, în jurul vârstei de 35 de ani, problemele tind să crească atunci când vine vorba de o sarcină.

Uite care sunt cele mai întâlnite riscuri, când decizi să rămâi însărcinată la o vârstă mai înaintată:
1. Vei rămâne însărcinată mai greu. Fiecare femeie se naște cu un număr limitat de ovule. Pe măsură ce ajungi mai aproape de vârsta de 35-40 de ani, calitatea și cantitatea ovulelor scade. Ovulele unei femei mai în vârstă nu mai sunt fertilizate la fel de ușor ca ovulele unei femei mai tinere. Dacă ai peste 35 de ani și nu ai reușit să rămâi însărcinată în ultimele 6 luni, cere-i sfatul medicului.
2. Este probabil să ai o sarcină multiplă. Șansele de a avea gemeni cresc odată cu vârsta. Poți lua în considerare tehnicile asistate de reproducere, precum fertilizarea în vitro.
Până-la-ce-vârstă-poți-rămâne-însărcinată3. Cresc șansele de a face diabet gestațional. Acest tip de diabet, care apare doar în timpul sarcinii, apare mai des la femeile mai bătrâne. Controlul strict al zahărului din sânge prin dietă și activitate fizică este esențial. Uneori, este necesară și medicația. Diabetul gestațional netratat la timp poate duce la mărirea greutății copilului, crescând riscul apariției leziunilor din timpul nașterii.
4. Poți dezvolta hipertensiune arterială în timpul sarcinii. Cercetările arată că tensiunea arterială care se dezvoltă în timpul sarcinii este mai frecventă la femeile mai în vârstă. Medicul tău îți va monitoriza atent tensiunea arterială, creșterea și dezvoltarea copilului. Este posibil să fie nevoie de un tratament medicamentos înainte de nașterea copilului, pentru a evita complicațiile.
5. Cresc șansele unei nașteri premature și a unui copil cu greutate mică. Copiii prematuri, în special cei născuți mai devreme, dezvoltă adesea probleme medicale complicate.
6. Există un risc crescut de a naște prin cezariană. Mamele în vârstă pot avea complicații ale sarcinii, ca placenta previa -placenta blochează colul uterin-, care ar putea duce la nașterea prin cezariană .
7. Pot apărea anomalii cromozomiale. Copiii a căror mame sunt mai în vârstă au un risc crescut al problemelor cromozomiale, ducând la afecțiuni precum sindromul Down.
8. Crește riscul pierderii sarcinii. Pe măsură ce îmbătrânești, riscul de pierdere a sarcinii -prin avort spontan, nașterea unui copil mort- se mărește, din cauza unor afecțiuni medicale pre-existente sau a unor anomalii cromozomiale ale fetusului. Stabilește cu medicul tău o monitorizare atentă a fetusului în ultimele săptămâni de sarcină.

Unele studii arată faptul că și vârsta bărbaților la momentul concepției ar putea pune în pericol sănătatea copiilor. Având grijă de tine, ai grijă de copilul tău. Acordă o atenție ridicată acestor elemente de bază: fă o programare la doctor înainte de a rămâne însărcinată, mergi constant la doctor în timpul sarcinii, ține o dietă sănătoasă, alege metodele inteligente pentru a te îngrășa, fă mișcare regulat, evită substanțele riscante -alcoolul, tutunul, drogurile-, fă-ți teste pentru a depista anomaliile cromozomiale.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment