Pachețele de primăvară. Rețetă tradițională

pachetele de primavara
Pachețelele de primăvară reprezintă un fel de mâncare originar din China. Acestea se pot servi calde sau reci, ca aperitiv sau fel principal de mâncare. Dacă te interesează, aici vei găsi rețeta tradițională.
Deși numele te duce cu gândul doar la primăvară, acestea se pot consuma oricând. Trebuie doar să le gătești sau să le comanzi la orice restaurant cu specific chinezesc.
Sunt ușor de făcut. Nu trebuie să ai experiență mare în bucătărie. Acestea pot reprezenta acel fel de mâncare pe care îl faci atunci când nu ai inspirație pentru altceva și vrei să-ți surprinzi iubitul. De asemenea pot fi servite la o petrecere.
Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, acestea sunt și sănătoase. Ele conțin legume proaspete care oferă nutrienții necesari. Pot fi gătite cu sau fără carne și poți adăuga orice legume la care poftești. Însă rețeta tradițională conține carne de porc făcându-le deosebit de gustoase.
Nu doar conținutul contează, ci și foietajul. Partea care învelește conținutul. Se pregătește din ingrediente puține, dar trebuie gătit cu grijă. Să nu fie pufos, dar nici foarte uscat.
Sosul, de asemenea, contează. Pentru că ce ar fi o porție de pachețele de primăvară fără un sos bun alături? Acesta trebuie să aibă o combinație specială de dulce, picant, acrișor.

Ingredientele necesare pentru pachețele de primăvară:

– 1kg de carne de porc fără os

Pentru marinadă:

– 1 lingură de sos de soia
– 1 lingură de vin de orez
– 1 linguriță de ulei de susan
– 1 linguriță de apă

Pentru sos:

– 1 lingură de sos de soia
– 1 lingură de vin de orez
– Jumătate de linguriță de sare
– Piper negru proaspăt măcinat

Conținutul:

– 1 lingură de ulei de floarea soarelui
– Varză toccata mărunt
– Ciuperci tocate mărunt
– Usturoi chinezesc
– Ceapă

Cum se prepară pachețelele de primăvară?

Pasul 1. Elimină orice urmă de grăsime de pe carnea de porc. Taie carnea în bucăți mici și pune-le la marinat în sosul făcut din ingredientele menționate mai sus. Lasă-le la marinat timp de 15 minute.
Pasul 2. Încălzește ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare. Adaugă pe rând varza tocată mărunt, ciupercile, usturoiul și ceapa. Gătește-le la foc mic până sunt gata, apoi condimentează-le cu sare și piper, după gust.
Pasul 3. Încălzește, din nou, ulei de floarea soarelui într-o tigaie și gătește bucățile de porc.
Pasul 4. Aranjează foietajul pe un blat și taie-l bucăți egale.
Pasul 5. Amestecă legumele și bucățile de carne.
Pasul 6. Adaugă compoziția pe bucățile de foietaj și împachetează totul.
Pasul 7. Din nou, adaugă ulei într-o tigaie și încălzește-l bine. Apoi prăjește pachețelele bine până devin aurii.
După ce s-au prăjit bine, le scoți într-un bol unde le lași să se scurgă de ulei și sunt gata de gătit.
Pentru sos amestecă toate ingredientele și așează-l lângă porția ta de pachețele de primăvară.
Dacă dorești, le poți prepara și fără carne. Vor fi numai bune pentru un meniu vegetarian. Încearcă să faci diverse combinații, dacă te simți creativă. În bucătărie nimic nu este interzis.
Leave Your Comment