Orez cu sparanghel, mentă și lămâie – Rețetă Jamie Oliver
Este o rețetă ușoară și delicioasă. Eu o prefer atunci când simt nevoia de ceva ușor și aromat.
Ingrediente:
– 2 legături de sparanghel curățate de capetele lemnoase
– orez
– 700 ml supă fierbinte de pui sau legume
– 100 g unt
– parmezan ras
– frunze proaspete de mentă
– coaja rasă și zeama de la două lămâi
– sare și piper
– ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Tăiați feliuțe tulpinile de sparanghel. Orezul se fierbe conform intrucțiunilor (puteți folosi orez la pungă, se fierbe direct în pungă, însă înjumătățiți timpul de fierbere). Puneți o cratiță mare pe foc iute și se toarnă jumătate din supă, se adaugă orezul fiert și feliile de sparanghel. Se amestecă până când se aduce la fierbere, apoi micșorați flacăra și lăsați să fiarbă până când orezul a absorbit tot lichidul. Se adaugă restul de supă, puțin câte puțin și se amestecă. Este posibil să nu aveți nevoie de toată supa, așa că verificați dacă bobul de orez este fiert. Orezul trebuie să fie moale și cremos, dar cu boabele întregi.
Se adaugă untul și parmezan ras peste orez, menta, coaja de lămâie rasă și toată zeama de la cele două lămâi. Adăugați sare și piper după gust, acoperiți oala și lăsați-o așa timp de un minut. Se servește stropit cu puțin ulei de măsline și presărat cu parmzan.
Poftă bună!
Sursa: Jamie Oliver