Orez cu lapte – Desertul copilariei

Orez cu lapte – Desertul copilariei

Cu aceasta minunata reteta cred ca am crescut toti, orez cu lapte si scortisoara. Este un desert delicios si foarte usor de pregatit.

Ingrediente:

– O cana orez ( o punga de orez, care fierbe in punga)

– Doua cani apa

– 400 ml lapte

– Lamaie

– Scortisoara pudra si 2 betisoare

– Fructe deshidratate (prune, stafide, caise)

– Esenta de rom/vanilie

Daca se foloseste orez normal, acesta se spala cu apa rece de 2-3 ori, dupa care se adauga peste apa cu putina sare pentru a fierbe. Orezul care se fierbe in punga, se lasa aprox. 15 minute la fiert, dupa care se scoate din punga si se adauga peste laptele incalzit.

Orezul normal se adauga in lapte numai dupa ce apa a scazut si se lasa la fiert pana cand mijlocul nu mai este moale. In timp ce orezul fierbe in lapte, se adauga putina coaja rasa de lamaie, un baton de scortisoara si esenta de rom/vanilie (dupa gust). De preferat, este zaharul brut pe care il adaugi la final (aprox. 2 linguri).

Poti adauga fructele deshidratate dupa ce ai pus orezul in boluri, dupa care presari praful de scortisoara.

TIPS: Orezul cu lapte se mai poate gati si cu bucatele de mar si scortisoara, fiind o reteta ideala iarna.

Pofta buna!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment