Omul frumos – Un fetiș al societății

Omul frumos – Un fetiș al societății

Să vorbim despre omul frumos, spunea respectabilul Dan Puric, că este o provocare extraordinară. Nu pot decât să susțin că trăim într-o lume mutilată și ofensivă, un imperiu al urâtului, al omului mai degrabă util decât frumos.

Spun că omul frumos a devenit un fetiș al societății pentru că nu-l mai găsim pe toate drumurile, pentru că am devenit niște roboți fără sentimente, pentru că avem alte priorități decât cele care ar trebui să ne facă viața mai frumoasă. Suntem inundați de invidie, de răutăți, de bârfă fără sens, de un sistem plin de carențe și nu facem nimic să schimbăm cursul vieții.

Cred în destin, dar soarta o alegem singuri pentru că suntem proprii stăpâni ai vieții. Vorbeam zilele trecute cu o persoană dragă mie despre slăbiciunea așa-numiților prieteni. De ce aruncă cu noroi în cei care își doresc să fie oameni frumoși și nu se conformează unui sistem robotizat? De ce nu au curaj să facă lucrurile care i-ar face fericiți? Poate pentru că unora le este mai ușor și aleg să fie satisfăcuți doar de critică?

Despre omul frumosÎn altă ordine de idei, să fii un om frumos cred că a devenit un subiect tabu și cu toate că omul urât, oportunistul, și-a făcut simțită prezența încă din timpurile lui Caragiale, acum parcă lucrurile au luat-o razna. Trăim un război mondial al proastelor moravuri și din păcate pare a fi o bătălie pierdută, căci câți oameni frumoși sunt împotriva celor schilodiți?

Eu aleg să fiu un om frumos, aleg să lupt să-mi fie bine fără să mă uit în grădina altuia și dacă o voi face, va fi pentru a-mi întări ambiția. Tu ce alegi? Ce fel de om ești acum?

Dacă ți-a plăcut acest articol, te aștept să ne împrietenim și pe Facebook. Click aici.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment