Obiceiuri ciudate – De ce poarta femeile din Thailanda inele in jurul gatului

Obiceiuri ciudate – De ce poarta femeile din Thailanda inele in jurul gatului

Exista un obicei destul de crud in nordul Thailandei pentru femeile din tribul Padaung, acestea fiind nevoite sa poarte inele metalice suprapuse in jurul gatului inca de la varsta de 5 ani.

Aparent aceste inele fac gatul sa para mai lung, insa acestea contribuie doar la deformarea claviculei din cauza greutatii inelelor. Femeile din acest trib au inceput sa poarte inelele in jurul gatului pentru ca a existat un concept de frumusete, insa datorita turismului, tot mai multe renunta la inele si isi doresc sa plece pentru un trai mai bun.

Autoritatile din nordul Thailandei platesc femeile cu inele la gat cu aproximativ 38$ pe luna pentru a vinde turistilor curiosi suveniruri. Astfel de femei incep sa se simta ingradite de grija permanenta a autoritatilor de a-si face „datoria” fata de turisti si incep sa aleaga sa renunte la inele si sa-si inceapa studiile in strainatate.

Scoaterea inelelor poate fi periculoasa pentru femeile care le-au purtat o perioada indelungata, pentru ca muschii se atrofiaza datorita inactivitatii gatului si exista riscul de a-si rupe gatul datorita greutatii gatului.

Astfel de inele sunt purtate atat pentru gat, cat si pentru picioare sau brate pentru a obtine efectul de subtiere.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment