Obezitatea – Cum tratăm obezitatea?

Obezitatea – Este o boală tratabilă?

Ceea ce nu ştiu mulţi este că obezitatea nu este doar o problemă de factor estetic, ci este chiar o boală. O boală care duce la afecţiuni cardiace şi cerebro-vasculare, diabet zaharat, hipertensiune arterială, apnee de somn, tulburări locomotorii.

O persoană obeză este aceea a cărui Indice de Masă Corporală depăşeşte valoarea de 30. Indicele este calculat că raport între înălţime şi greutate.

Factori de risc:

Supraalimentarea: apare când aportul caloric este mai mare decât cel necesar, în general fast-food-urile au porţiile mai mari. Socializarea, stresul şi depresia sunt factori care contribuie la supraalimentare.
Sedentarismul: este cauza principală care duce la obezitate. Mulţi s-au obişnuit prea leneşi, prefera telecomenzile, fie pentru tv, autoturism etc, lifturile în defavoarea scărilor. Este necesară o plimbare zilnică de 30 minute pentru a arde aproximativ 125 calorii.
Persoanele obeze au probleme afective, suferă de depresie, anxietate, stres. Astfel de persoane fac în mâncare un prieten, un aliat. Atenţie la cocktail-uri, au un conţinut ridicat de calorii.

Ce este de făcut?

Persoanele obeze trebuie să conştientizeze efectele negative ale acestei tulburări. Un prim pas este să identificăm cauză care a dus la obezitate şi să încercăm să o rezolvăm.

În cazul în care factorul care a fus la obezitate este de ordin psihologic este necesar ajutorul unui psiholog, după care un nutriţionist vă poate ajuta să stabiliţi un necesar caloric şi un regim personalizat.

Tratarea obezităţii este un proces lung şi necesită multă ambiţie şi răbdare.

Analize:

Obezitatea aduce tulburări grave care trebuiesc investigate constant. Aveţi nevoie de măsurarea glicemiei, hormonilor tiroidieni, a colesterolului şi trigliceridelor, cât şi a enzimelor hepatice.

Tratament:

În prima fază, după efectuarea analizelor trebuie să trataţi ceea ce nu se încadrează în parametri normali.

Pasul 2 este să urmăriţi o dietă de detoxifiere şi schimbarea modului de viaţă. De obicei, aceasta cură de slăbire tine aproximativ 6 luni. Este bine să evitaţi medicametele antiobezitate şi să slăbiţi într-un mod sănătos, astfel veţi fi siguri că organismul dumneavoastră nu va fi dat peste cap.

Medicamentele pentru slăbit nu fac altceva decât să inducă senzaţia de saţietate, ceea ce o puteţi face şi singuri dacă abordaţi o serie de alimente cu calorii puţine.

Încercaţi să aveţi în fiecare zi un meniu bogat în vitamine şi sărac în calorii, în porţii foarte mici, dar dese. Astfel se va induce acea stare de saţietate.

Activitatea fizică trebuia să conţină programe de cardio (aerobic, zumba, kangoo jumps) şi mai puţin fitness. La 3-4 şedinţe de cardio puteţi face una de fitness. Când ajungeţi la greutatea dorită puteţi începe un program de fitness.

De ce este necesară scăderea greutăţii?

Scăderea în greutate duce la ameliorarea hipertensiunii arteriale;

Riscul de infarct sau accident vascular este mult redus;

Se îmbunătește somnul;

Previne apariţia diabetului;
Medicamente împotriva obezităţii:

Orlistat : este un inhibator specific, care acţionează asupra lipazelor gastrointestinale. Enzimele nu pot hidraliza grăsimile alimentare.
Sibutramina: acţionează asupra creierului căruia îi comandă reducerea apetitului, induce senzaţia de saţietate.
Fentermin: produce o scădere a apetitului. Nu se recomandă decât pentru termen scurt.
Există posibilitatea ca astfel de medicamente să aibă reacţii adverse grave, precum deficienţe cardio-respiratorii.

TIPS: Alegeţi un stil de viaţă sănătos, un regim bogat în fructe, legume, carne albă şi mult sport.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment