Oameni controlați de propria furie – Cine sunt acești oameni

Oameni controlați de propria furie – Cine sunt acești oameni

Psiholog nu sunt, deși mi-ar fi plăcut într-o oarecare măsură, dar asta nu m-a împiedicat să încerc să înțeleg comportamentul oamenilor din jurul meu. Mi s-a întâmplat să cunosc astfel de persoane, cu excese de furie, care se deosebesc foarte ușor de persoanele normale:  ei se vor enerva pentru că alții nu fac ceea ce ar trebui să facă și pentru că lucrurile nu sunt așa cum cred ei.

Cum se manifestă persoanele cu excese de furie?

Se vor enerva dacă li se blochează calculatorul chiar atunci când voiau să scrie un e-mail, se vor enerva la culme când ceilalți din jurul lor nu fac lucrurile cum le vede furiosul, se vor enerva având așteptări oarecum ridicole, dar care nu vor fi niciodată satisfăcute așa cum și-ar dori el.

Furia se simte din interior, cel mai probabil având o cauză externă. Este simplu să-ți dai seama dacă ai excese de furie, uită-te la ceilalți din jurul tău și vezi dacă au aceleași reacții în situațiile în care tu te enervezi. Dacă oamenii din jurul tău își păstrează calmul, înseamnă că problema este la tine și nu la ceilalți.

Este foarte important să conștientizezi dacă ai această problemă, să încerci să înțelegi ce anume îți provoacă furia, dar mai ales să o controlezi. Furia îți aparține și este rezultatul a ceea ce gândești și ceea ce simți. Nimeni și nimic nu-ți poate influența modul tău de a acționa și de a te manifesta. Tu ești stăpânul propriilor acțiuni.

De regulă, cei cu excese de furie sunt persoane care au suferit o traumă psihică în copilărie sau de-a lungul vieții, însă aceștia au nevoie să înțeleagă cum și cât au fost afectați de întâmplările din viața lor.

Tu ce fel de persoană ești?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment