Oameni complexați – Ce înseamnă să fii complexat?

Oameni complexați – Ce înseamnă să fii complexat?

S-a întâmplat să fiu condamnată de către o cititoare pentru un articol anterior pe care îl găsiţi aici, unde am spus că oamenii complexaţi sunt mai predispuşi să fie răutăcioşi faţă de ceilalţi.

Lucrurile pe care le-am spus nu au la baza lor niciun clişeu, sunt absolut convinsă că fiecare dintre noi suntem complexaţi de micile imperfecţiuni, pe care de regulă doar noi le vedem.

Şi pentru că mi s-a reproşat că am stat cu ochii pe astfel de persoane şi că numai aşa aş fi ştiut eu ce simt cei complexaţi/frustraţi, revin cu câteva exemple:

Cazul 1:

Femeile: sunt femeie şi admit că suntem rele între noi. Bârfim, analizăm, criticăm, dar mai ales suntem invidioase. Ei bine, când o femeie este invidioasă, din punctul meu de vedere există un complex sau o frustrare în spate. O femeie capabilă să obţină tot ce-şi doreşte este o femeie puternică şi dacă are frustrări, cu siguranţă reuşeşte să-şi găsească echilibrul necesar pentru a nu-i afecta pe ceilalţi. În fond, frustrările nu sunt neapărat rele, din contră, te pot motiva să fii cine şi cum îţi doreşti. Şi revenim la inteligenţa fiecăruia.

Vă dau un exemplu: o companie cu multe femei, poate un şef bărbat, avansează una dintre ele. Ce fac majoritatea femeilor care au rămas pe loc? Condamnă! “A avansat-o pentru că e amanta lui, pentru că are relaţii, pentru că are fusta scurtă sau bustul generos”.  Mă gândesc că femeile astea care comentează şi fac tot felul de răutăţi, ar trebui să fie mândre că nu au făcut niciun compromis şi să o compătimească pe biata colegă care “s-a vândut“.

Cazul 2:

Femeile: există femei care stau pe margine, invizibile poate comentând cupluri: „Ce-o fi văzut ăla la urâta aia?, eu sunt mult mai frumoasă şi deşteaptă decât ea”. Cum se numeşte asta? Invidie? Nu este invidia un soi de frustrare?

Cazul 3:

Tot despre femei: vorbim despre acele femei cu kilograme multe în plus, care-şi îneacă amarul într-o găleată de îngheţată şi câte o tabletă de ciocolată în fiecare seară, în loc să-şi mişte fundul la sală şi să adopte o dietă corespunzătoare. NU VORBESC DESPRE TOATE FEMEILE SUPRAPONDERALE, NU SUNT TOATE LA FEL! Dar acele femei-putori care fac tot felul de comentarii răutăcioase femeilor care reuşesc să aibă grijă de aspectul lor fizic, cum se numesc? Nu femei complexate? Nu sunt mai predispuşi astfel de oameni să facă rău?

Cazul 4:

Bărbaţii: Tind să cred că lucrurile stau ceva mai bine la ei, dar există posibilitatea să mă înşel. Bărbatul care nu este sigur pe el dintr-un motiv sau altul, fie profesional, fie din cauza aspectului fizic, este sau nu mai predispus să lovească o femeie sau să-i facă zile fripte? Eu zic că da. Şi consider că acei bărbaţi care îşi varsă frustrările pe femei sunt cei mai nefericiţi oameni.

Acum spun aşa: fiecare dintre noi avem zile bune şi mai puţin bune, fiecare dintre noi trebuie să muncească mai mult sau mai puţin decât ceilalţi pentru a reuşi în viaţă, dar de ce unii oameni aleg calea cea mai uşoară, aceea de a critica şi a fi răutăcioşi, în loc să se simtă ambiţionaţi de ceilalţi? De ce nu-i admiraţi pe cei care reuşesc şi să-i luaţi drept exemplu decât să vă căutaţi scuze absurde pentru propriile slăbiciuni?

Şi acum vă întreb pe voi: greșesc când spun că oamenii complexaţi sunt mai predispuşi să facă rău?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment