Nu toate iubirile sunt ca în povești

Frédéric Beigbeder spunea că dragostea din povești durează trei ani. Trei ani în care ți se pare că cel de lângă tine e însuși Narcis, pe care nu ai putea vreodată să-l părăsești sau să-ți imaginezi că nu îți vei petrece restul vieții alături de el. Însă viața reală nu stă chiar așa. Există relații și relații. Iubiri de trei ani, iubiri care durează o viață întreagă și experimente cu inimile noastre. Esențial este să îți dai seama de fiecare dată cu ce ai de-a face. Cum psihanaliza nu este elementul forte al fiecăruia, oare putem să ajungem la un răspuns final doar bazându-ne pe sentimente și nu pe rațiune?

Totul pornește întotdeauna de la prima întâlnire. Chiar dacă tu l-ai găsit de vreo lună pe Facebook și deja ți-ai imaginat cum ar arăta casa voastră de vacanță, câți copii veți avea, trebuie să-l implici și pe el în planurile astea. Cel mai simplu ar fi să îți faci curaj și să vorbești cu el. Vei fi tentată să îți folosești toate armele secrete de la prima întâlnire. Încerci să îți scoți toate calitățile în evidență, să pari disponibilă și nu prea, pentru a nu da impresia unei femei disperate. Defectele le ascunzi la început, pentru că ți se pare că ai face doar pași înapoi cu ele. Iar tu nu ești un nativ din zodia racului. Doar tânjești către o iubire ca-n povești.

nu-toate-iubirile-sunt-ca-in-povestiCu toții avem imaginea asta pregătită pentru străini și cunoștințe, pe care o finisăm până ajunge să ne reprezinte calitățile, mult prea puțin defectele. Însă, ca adulți, trebuie să ne dăm seama că exact ascunderea acestor defecte fac ca iubirea să dureze trei ani. Până să ajungi în punctul acela, vei dezvălui pe parcursul relației câte puțin din imaginea negativă pe care o vezi proiectată din personalitatea ta. Puțin câte puțin, până când se umple paharul. Iar când realizezi că defectele celui de lângă tine le-au luat locul micilor surprize, declarații de dragoste, obișnuința s-a stabilit în viețile voastre, ajungi să ai dubii. Dubii cum că nu el ar fi cel pe care l-ai cunoscut, că s-a schimbat, iar viitorul nu mai transpune casa de vacanță și fericirea dintr-o noapte de vară. Ce faci în acel moment? Te complaci în plictisul relației sau treci mai departe, aspirând către o iubire din povești?

Timpul pierdut nu ar trebui văzut ca o experiență negativă, ci strict ca o experiență. Trebuie să îți dorești să fii fericită pentru a putea trece mai departe. Da, va fi o perioadă în care vei simți că lipsește o parte semnificativă a vieții tale, că nu ai cui să-i povestești problemele și bucuriile cu acea semnătură personală, însă trebuie să-ți dorești să îmbătrânești alături de el, nu să-l vezi ca fiind cea mai bună prietenă a ta. Trebuie să te fascineze azi, după o lună, după trei ani. Trebuie să fie imprevizibil, să te facă să râzi din cele mai mărunte lucruri. Să te ajute să-ți proiectezi o viziune asupra vieții tale, care te va susține să devii mai bună.  Nu e de ajuns să împărțiți un apartament, trebuie să împărțiți o viață și un drum către mai bine.

Sursă foto: pixgood.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment