Nu oamenii te dezamăgesc, ci propriile așteptări

dezamagesc

Spuneam în urmă cu ceva timp că e bine fără așteptări. Cumva, e singura metodă să te aperi de oamenii care dezamăgesc.
Așteptările pe care le avem sunt doar niște proiecții personale, iar evaluarea omului de lângă noi poate fi de multe ori eronată. Mi s-a întâmplat și mie, se întâmplă și altora. Se întâmplă să acorzi atât de multă încredere omului de lângă tine, iar apoi apare jihadul! Pur și simplu te dezamăgește. Și atunci ce faci? Îți plângi de milă, îl înjuri de toți sfinții, faci acatiste și ai senzația că toată lumea te va dezamăgi? Ce-ar fi să spui „Bine că am scăpat de el!„? Ce-ar fi să conștientizezi faptul că nu celălalt e de vină, ci felul cum vrei să-l vezi? Ce-ar fi să încetezi să-ți mai faci proiecții cu privire la cum ar trebui să fie sau la cum ar trebui să se comporte față de tine?
Lucrurile sunt simple. Îl accepți așa cum e sau nu. Poți conviețui lângă el așa cum e sau nu. Oamenii nu se schimbă sau cel puțin, nu o fac pentru că așa li se cere. Poate că unii se mai pot maturiza sau își schimbă prioritățile, dar când o vor face, cu siguranță nu va fi datorită ție. Sigur că-i poți reproșa și sigur că nefericitul îți va promite marea cu sarea, dar cam cât crezi că-l va ține? Și în fond, de ce ai vrea să faci asta?

Oamenii te dezamăgesc când:

Partenerul de viață nu te mai include în planurile lui. Așa pur și simplu. Fără nicio explicație, fără să te aștepți.
Prietenul cel mai bun dispare sau nu e acolo când poate ai fi avut cea mai mare nevoie.
Partenerul de business îți întoarce spatele pentru că se ivește o „oportunitate mai bună”.
Nu mai ai o situație financiară bună. Ai observat câți „prieteni” ai când stai bine pe portofel și cât de puțini sunt cei care te susțin când nu ți-e bine?
Că e prieten, iubit sau partener de afaceri, înainte de orice, uită-te la caracterul lui și nu la cât de carismatic e. Sunt femeie și o mai fac și eu. Am tendința de a-i pune pe un piedestal pe cei care aparent par a fi niște oameni pe care mi-i doresc în viața mea, apoi mă dau singură cu fundul de pământ. Pentru că nu degeaba a spus cineva că mai presus de orice este caracterul și acela ar trebui să fie singurul care contează. Nu degeaba, ăștia carismatici și aparent inofensivi te lovesc de nu știi cum să te mai ridici.
Sunt oameni care îți spun ce vrei să auzi și te vor călca în picioare atunci când interesul lor o va cere și sunt oameni care se vor ține de cuvânt într-un fel sau altul. Pe cei din urmă îi poți păstra.
Sunt oameni care te dezamăgesc fără să-ți facă un rău intenționat, pe aceia iartă-i. Nu e vina lor, tu i-ai ales. Și mai sunt oameni care te dezamăgesc cu rea intenție. De aceștia, bucură-te că vor dispărea din viața ta!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment