Nu aștepta ocazii speciale pentru a-ți face părinții fericiți

Câteodată uităm de ei. Uităm că părinții noștri au renunțat la atâtea pentru a ne face pe noi fericiți. Uităm că poate uneori și-au luat de la gură pentru a ne îmbrăca. Uităm că și-au pierdut nopțile pentru a ne liniști nouă somnul.
Și când ne amintim, poate e prea târziu…
Mai e puțin și e 8 martie. Nu aștepta până atunci să-i spui mamei tale că o iubești. Nu aștepta nici până când va fi ziua tatălui tău de naștere să-i arăți că-ți pasă.
Iubirea este singurul generator de idei când vine vorba despre surprize, așa că ai face bine să nu spui că nu știi ce să faci.

Ai ajuns să ai o carieră?

Fii recunoscător. Că îți place sau nu, prima cărămidă ei au pus-o. Cu salariile alea mici, părinții tăi te-au trimis la școală. Ai avut șansa să primești o carte, un caiet și un pix. Tu ce le dai înapoi?
Ai plecat de lângă ei? Da, știu. Probabil că în primele zile îți spuneai că în sfârșit ești liber și nu mai trebuie să dai explicații. Dar ei se usucă de dorul tău. Și de multe ori n-au curaj să-ți spună asta. Nu pentru că n-ar vrea, ci pentru că așa au învățat ei. Să nu te deranjeze. Fă-le oful ăsta mai mic. Cumpără un iPhone 7 sau ce smartphone vrei tu, fă o reîncărcare vodafone, pune o poză cu tine pe display. De fapt, pune o poză cu tine și un „Te iubesc, mama!” sau „Te iubesc, tata!”. Și mai știi ce? Nu-l oferi așa. Arată-le cum să-ți răspundă atunci când îi vei suna cu videocall și spune-le că de fiecare dată când vei folosi camera, înseamnă că ți-e dor de ei. Poate că vor sta în fiecare seară cu ochii pe telefon și vor aștepta să suni. Și poate că tu nu vei face asta, dar încurajează-i să te sune ei de fiecare dată când tu, ca un neghiob, stai cu nasul în calculator până când deja ei poate s-au culcat.

Ai ajuns să ai propria ta familie?

Mulțumește-le. Bune, rele, indiferent cum ai perceput tu faptele părinților tăi, ei au fost acolo. Au fost acolo când ardeai ca o sobă, au fost acolo să-ți șteargă nasul, au fost acolo să te păcălească în orice fel, numai să mănânci ceva, au fost acolo la prima ta serbare. Au fost și încă sunt acolo, dar știi care e diferența acum? Acum au nevoie să le ceri tu ajutorul. Au nevoie să-i suni tu și să le spui că abia acum le înțelegi grijile și că ești recunoscător pentru asta.

Nu aștepta ocazii speciale pentru a-ți face părinții fericiți.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment