Negocierea dintre inimă și rațiune – Un labirint fără ieșire

Negocierea dintre inimă și rațiune – Un labirint fără ieșire

Două organe vitale, două modalități diferite de a percepe lucrurile.. Îmi place să gândesc, iubesc stările pe care inima ți le poate da și în același timp le urăsc. Mă urăsc pe mine când îmi propun să aleg lucrurile gândite, mă urăsc când cad capcană sentimentelor și uit de orice urmă de rațiune, dar până la urmă îmi dau seama că fără războiul dintre inimă și creier, am fi niște oameni de nimic.

Cred cu tărie că alegerile pe care le facem cu sufletul nu trebuie să le regretăm niciodată, deși sunt cele mai dureroase dacă așteptările îți sunt dezamăgite. Și mai cred că atunci când permitem să alegem cu mintea, ne dăm acordul spre suferință. Uneori mintea este cea care trebuie să-și facă treaba, alteori inima se zbate ca peștele pe uscat tot să faci cum spunea ea și aici ia naștere labirintul meu fără ieșire. Pe care să ascult? Cum să le împaci pe amândouă să fie bine?

Batalia dintre inima si ratiuneAm numit într-un articol anterior memoria, ca fiind o antecameră a uitării, un soi de trecut încorporat în gândurile noastre. Mă gândesc că atunci când lăsăm experiențele trecute să aleagă în locul inimii, dăm dovadă de slăbiciune și când obosim de propriile gânduri, încercăm să găsim răspunsuri și în gândurile altora. Greșit! Deciziile bune sau nu, trebuie să le luăm singuri, fără ajutorul nimănui, să ne asumăm repercursiunile lor și dacă împăcăm inima cu mintea, cred că ne putem numi genii.

Și de câte ori nu ați suferit și voi din dragoste? Și ați jurat că data viitoare o să vă gândiți bine și alta va fi alegerea? Sau de câte ori nu ați făcut o investiție în ceva care nu vă era neapărat necesar?

Sunt confuză și nu știu dacă labirintul meu are ieșire.. sau poate că acum mintea mea duce o bătălie aprigă cu inima?

Există o vorbă interesantă: Urmează-ți inima, dar ia-ți creierul cu tine! Oare ce vrea să însemne?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment