Ne plac bărbații cu barbă. Amin.

Sunt femeie și trebuie să vă mărturisesc că bărbații cu barbă sunt sexy. Și dacă stau să mă gândesc bine, nu am nicio prietenă care să prefere un bărbat cu tenul de femeie. Când spun barbă nu mă refer la o barbă de Moș Crăciun, ci la una îngrijită.

Bărbații cu barbă par aventurieri și lipsiți de responsabilități, ori noi, femeile, suntem atrase de acest lucru (deși nu ne dorim asta). În afară de acest aspect, potrivit publicației dailymail.co.uk, barba reprezintă un scut împotriva unor afecțiuni, precum cancerul de piele, îmbătrânire prematură, astm sau chiar răceli.

Iată alte cinci motive pentru care ar trebui ca accesoriul tău preferat să fie barba:

1. Barieră naturală împotriva razelor solare
Cremele împotriva razelor UV sunt bune, însă nu se compară cu protecția suplimentară pe care ți-o poate oferi barba. Se pare că un studiu american a demonstrat că bărbații cu barbă sunt mai puțin predispuși să aibă cancer de piele. Ba mai mult decât atât, protecția solară este direct proporțională cu grosimea și lungimea firului de păr. În orice caz, dacă locul de muncă nu-ți permite să adopți un look rebel, folosește cremele cu factor mare de protecție.

2. Barba încetinește procesul de îmbătrânire a pielii
Părul facial te poate ajuta să menții un nivel optim de hidratare a pielii, protejând-o în același timp împotriva frigului sau a vântului, care îți pot usca tenul.

3. Barba ține răceala la distanță
Sună ciudat, nu-i așa? Specialiștii spun că părul crescut sub bărbie și pe gât ajută la creșterea temperaturii corporale, ferindu-vă de răceli și viroze. Asta nu înseamnă că trebuie să vă simțiți invincibili doar pentru că aveți barbă. (Eu vă recomand un fular sau aspirina săracului – ambele dau rezultate).

4. Previne iritațiile pielii
Nu ne plac bărbații iritați pe față. E urâțel. Specialiștii spun că bărbieritul reprezintă cauza principală pentru infecțiile bacteriene apărute în zona gurii. Femeile spun că bărbații cu tenul iritat nu sunt atrăgători.

5. Barba previne astmul
Nu te-ai gândit niciodată la asta, nu-i așa? Se pare că mustața sau barba din jurul gurii împiedică pătrunderea alergenilor în căile respiratorii, evitându-se inhalarea acestor particule în plămâni.

Dacă specialiștii nu v-au convins, sper ca măcar părerea mea de femeie să conteze. Sunteți mișto cu barbă! Iată și există câteva exemple: Ryan Gosling, Hugh Jackman, David Beckham, Adam Levine (Maroon 5), Ian Somerhalder sau Keanu Reeves și lista poate continua.

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment