Mousse de ciocolată în trei culori

Mousse-ul de ciocolată în trei culori este un desert ideal pentru iubitorii de ciocolată neagră, albă sau cu lapte. Și pentru că desertul combină într-un mod sofisticat toate cele trei arome, îți propunem să iei câteva notiți și să pregătești cel mai bun desert pentru familia ta:

1. Ingrediente pentru mousse de ciocolată neagră:
– 125 grame de ciocolată neagră
– 100 grame unt
– 2 albușuri

2. Ingrediente pentru mousse de ciocolată albă:
– o foaie de gelatină
– 100 grame de ciocolată albă
– 80 grame de frișcă
– un albuș

3. Ingrediente pentru mousse de ciocolată cu lapte:
– două grame de gelatină
– 100 grame de ciocolată cu lapte
– 80 grame de frișcă
– un albuș

mousse-ciocolataMod de preparare:
1. Spumă de ciocolată neagră:
Rupe în bucăți mici toată ciocolata, precum și untul. Apoi le pui într-un bol și le topești la aburi (bain marie), amestecând cu o lingură de lemn constant. Adaugă albușul bătut spumă și amestecă conținutul cu atenție.
Conținutul obținut se pune la frigider, timp de cel puțin două ore, în forme după bunul plac (puteți folosi pahare).

2. Spumă de ciocolată albă:
Se înmoaie gelatia în apă rece, ciocolata se rupe în bucăți mici și se pune într-un bol. Ciocolata se topește în aburi (bain marie) până când devine omogenă, se adaugă frișca, timp în care se amestecă. La final se adaugă gelatina și continui să amesteci.
Albușul se bate spumă și se încorporează în conținutul obținut, amestecând cu o lingură de lemn în aceeași direcție.
Spuma obținută se adaugă după cel puțin 50-60 minute peste spuma de ciocolată neagră.

3. Spumă de ciocolată cu lapte: se prepară la fel ca spuma de ciocolată albă. Când este gata, se adaugă în forme deasupra celorlalte două. Se lasă la frigider din nou pentru două ore.

Mousse-ul va ajunge pentru cel puțin șase persoane! Înainte de servire, se scoate din forme și se poate decora cu fructe de pădure.
Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment