Motivele pentru care oamenii înșală

insala

De ce înșală oamenii într-o relație?

Suntem cu toții de acord că a-ți înșela partenerul este un lucru complet greșit. Aceia dintre noi care au fost înșelați știu cât de devastator și dureros poate fi. În final, acest act nu poate cauza decât durere și tristețe tuturor părților implicate. Întrebarea este de ce înșală oamenii, chiar și cei care sunt implicați într-o relație sau căsătorie fericită. Unii experți dau vina pe motivele relațiilor moderne: „Te-a înșelat pentru că te-ai îngrășat, pentru că s-a plictisit sau pentru că nu se mai simțea apreciat.” / „Te-a înșelat pentru că nu mai erai romantic cu ea, pentru că s-a simțit ignorată și neglijată, pentru că nu o mai făceai să se simtă ca o femei.”

Antropologul biologic Helen FIsher a scris despre acest subiect în cartea sa „Anatomia dragostei: O istorie naturală a împerecherii, căsătoriei și înșelatului”, oferind unele informații sobre. Iată despre ce este vorba!

1. Consecvența înșelatului

În pofida indignării morale față de infidelitate, în fiecare cultură din lumea întreagă, în fiecare perioadă din istoria consemnată, în fiecare rasă, religie și orice structură socială, are loc înșelatul, chiar în mod frecvent. Fisher afirma că „În ciuda atitudinii noastre că înșelatul este imoral, indiferent de sentimentul nostru de vinovăție atunci când ne întâlnim cu altă persoană în afara relației, în ciuda riscurilor pentru familie și prieteni, adulterul apare în mod inevitabil și ne complacem în relațiile extraconjugale cu o regularitate avidă.” Dacă ai impresia că țara, cultura, vârsta, sexul sau religia reprezintă o apărare împotriva infidelității, te înșeli.

insala
Sursa: wallpaperup

2. Atât femeile, cât și bărbații sunt programați biologic să trișeze.

Teorgia fundamentată a lui Fisher se referă la faptul că acum aproximativ 4,4 milioane de ani, strămoșii noștri au dezvoltată o strategie de reproducere umană duală: monogamia în serie și adulterul clandestin. Cercetările arată că înșelatul are un scop important: este o parte inteligentă a naturii strategice de a se reproduce oamenii, concepută pentru a garanta că oamenii continuă procreerea. În societatea din prezent s-au schimbat aceste reguli, dar corpurile noastre încă sunt conectate la aceste impulsuri antice primare. Iar perpetuarea speciei este una dintre ele.

3. Monogamia sexuală nu este naturală.

Se pare că oamenii nu sunt singurele animale de pe Pământ care se uită în jur mai mult decât ar trebui și își înșală partenerul / partenera. Doar 3% dintre mamifere formează o pereche pentru a procrea, iar printre acestea, unele nu sunt monogame. Atunci când vine vorba despre viziunea modernă a relațiilor, Fisher ne amintește că monogamia înseamnă un soț sau o soție. Aceasta nu înseamnă fidelitate sexuală. Monogamia sexuală este o construcție socială. Ne-am decis că o vrem aplicată în perioada Revoluției Agricole (pentru controlarea femeilor, protejarea proprietății și asigurarea continuității liniilor genealogice), dar fidelitatea sexuală nu a existat aproape niciodată în natură.

Citește și: Postura de amantă e o opțiune

Citește și: Încrederea e ca hârtia

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment