8 motive să consumi pepenele galben

pepenele galben

Ce beneficii aduce pepenele galben

Nu mai este mult, iar sezonul fructelor de vară revine în forţă. Ambundenţă beneficiilor care ne oferă fructele nu se compară cu nimic. Una din vedetele sezonului călduros este pepenele galben. Chiar dacă mulţi preferă alte fructe, odată ce vei afla ce beneficii extraordinare îţi oferă pepenele galben, vei face din el fructul tău preferat. Pe lânga faptul că este delicios şi răcoritor, pepenele galben a ajuns să fie de nelipsit pe mesele oamenilor, fiind un aliment excelent pentru micul dejun sau pentru o gustare între mese. Află motivele pentru care consumul de pepene galben îţi va schimba viaţa.

1. Excelentă sursă de hidratare
Problema cea mai mare care ne ameninţă în perioada verii este deshidratarea, însă pepenele galben este soluţia perfectă în astfel de cazuri. Pe lânga faptul că acesta conţine apă într-un procent mai mare de 90%, pepenele galben are în compoziţia sa numeroase minerale benefice, printre care şi potasiu, care ajută la menţinerea apei în organism la un nivel favorabil. Prin urmare, este o sursă bună de hidratare la nivel celular şi de îndepărtare a senzaţie de sete constantă. Aşa că pregăteşte-ţi câteva felii de pepene tăiate cubuleţe şi ia-le cu tine la serviciu sau şcoală pentru un plus de energie şi hidratare.

pepenele galben, beneficii pepene galben2. Diversitate în nutrienţi, vitamine şi antioxidanţi
Poate că nu te-ai fi aşteptat, dar pepenele galben este un ajutor de nădejde pentru întărirea sistemului imunitar şi în prevenirea formării radicalilor liberi. Din compoziţia sa ne putem lua porţia zilnică de vitamina A şi C care se găsesc în cantităţi considerabil de mari. Beta-carotenul din el ajută la menţinerea sănătăţii celulelor, a pielii, şi a organismului în general, fiind un antioxidant puternic. Vitamina A este cunoscută în special pentru beneficiile sale aduse vederii, iar vitamina C pentru prevenirea bolilor infecţioase şi în încetinirea procesului de îmbătrânire. Pe lângă asta, pepenele galben conţine tot complexul vitaminei B, iar cel mai important lucru este existenţa acizilor graşi Omega 3, indispensabili pentru buna funcţionare a sistemului cardiovascular.

3. Aliment cheie în dieta pentru slăbit
Dacă vrei să-ţi menţii o siluetă de invidiat, dar nu poţi renunţa la dulce, sau poate te-ai hotărât că ai nevoie de o cură de slăbire şi nu ştii care fructe îngraşă sau nu, află că pepenele galben este ceea ce-ţi trebuie. Deşi este zemos şi dulce, pe lânga faptul că este un aliment diuretic, cu fibre alimentare, care ajută la scăderea în greutate, prin detoxifierea rinichilor şi menţinerea unui colon sănătos, acesta are şi un conţinut scăzut de calorii. 200 de grame de pepene galben conţine nu mai mult de 70 de calorii.

4. Aliment benefic pentru sarcină
O veste bună pentru toate viitoarele mămici. Este important ca pentru buna creştere a fătului din timpul sarcinii, mămica să consume alimente cu un aport mare de nutrienţi. Dintre aceşti nutrienţi, cei mai importanţi sunt găsiţi în pepenele galben. În plus, acesta este şi o sursă bună de acid folic, importanta pentru dezvoltarea corectă şi sănătoasă a bebeluşului, despre care se spune că previne anemia, formarea unor malformaţii faciale şi ajută la formarea celulelor roşii.

5. Previne formarea diabetului zaharat
Datorită nivelului mare de fibre solubile, consumul de pepene galben ajută la scăderea colesterolului din organism şi împiedică absorbţia glucozei în sânge. De asemenea, Honeydew, conţine mai puţin zahăr decât alte tipuri de pepene, de aceea chiar şi cei care sufera de aceasta boala poate să savureze o porţie, două de pepene.

6. Benefic pentru oase şi dinţi
Nu multe fructe conţin calciu, însă pepenele galben, în special Honeydew, are în compoziţia sa calciu care ajută la întărirea sistemului osos şi la sănătatea dinţilor.

7. Benefic pentru problemele cardiovasculare
Una din proprietăţile miraculoase ale acestui fruct este de a ajuta persoanele care suferă de hipertensiune. Fibrele şi mineralele existente reglează circulaţia sanguină şi susţine buna funcţionare a inimii. În plus vitamina K contracarează efectele negative ale consumului de sare de masă.

8. Pentru o piele mai frumoasă şi strălucitoare
Nu în ultimul rând, pepenele galben joacă un rol important în sănătatea pielii noastre. Pe lângă faptul că hidratează intens celulele pielii, vitamina C prezentă în acest fruct ajută la menţinerea şi îmbunătăţirea nivelului de colagen din piele, fără de care nu ne putem lipsi dacă dorim o piele fermă şi fără riduri.

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment