6 motive pentru care ţi-e mereu foame

foame, senzatia de foame

De ce ţi se face mereu foame

Senzaţiile de foame sunt semnalele corpului nostru atunci când are nevoie de „combustibil”. Dar ce se întâmplă atunci când foamea insistă să apară, chiar dacă tu ai mâncat deja? Stai liniştit, asta nu înseamnă că eşti sac fără fund. Dacă simţi că ai mereu poftă de ceva, şi nu ştii de ce, îţi voi spune eu câteva motive.

1. Nu dormi destul
Nopţile agitate, cu prea puţine ore de somn, poate să-ţi dea sănătatea peste cap. Organismul are nevoie de un boost de energie, iar tu vei avea mereu poftă de ceva dulce. În plus, atunci când duci lipsă de somn, corpul tău stimulează creşterea producţiei de hormoni grenalini, responsabili cu apetitul tău pentru mâncare, şi scade producţia de leptină, care te ajută să-ţi menţii saţietatea. Pentru ca senzaţia de foame să-ţi fie echilibrată, trebuie să dormi cel puţin 7 ore.

2. Corpul tau este deshidratat
Hipotalamus, parte a creierului care trimite semnale de sete şi foame, poate să-ţi transmită mesaje de alarmă când corpul tău are nevoie de hidratare, dar tu să le percepi ca fiind senzaţii de foame. Dacă ştii că nu prea obişnuieşti să bei destulă apă, trebuie să măreşti doza de lichide, dacă vrei să dispară dorinţă de a mânca mereu.

3. Nu consumi alimente cu carbohidraţi complecşi
Ştiu că prânzul cel mai ieftin şi rapid, atunci când eşti la birou, sunt produsele de patiserie. Dar din păcate astea nu-ţi vor ţine prea mult de foame şi corpul tău o să tot mai ceară. Gogoşile, plăcintele şi covrigii conţin carbohidraţi simplii, care nu ofera corpului nutrienţii necesari pentru a trece ziua cu brio. Încearca să introduci alimente bogate în fibre, precum perele, banenele, migdalele, cerealele integrale, etc.

foame, senzatia de foame4. Eşti prea stresat
Dacă simţi că nu ai stare, ai prea multe proiecte de terminat şi ai multe preocupări pe cap, corpul tău îţi va mări doza de adrenalină pentru a face faţă stresului. Prin acest lucru, scade şi producţia de serotonină, iar corpul tău va avea mereu senzaţia de foame.

5. Duci lipsă de proteine şi grăsimi sănătoase
Încearcă să mănânci preparate care conţin nuci sau ulei de măsline, pentru că acestea au grăsimi sănătoase. Saţietatea durează mai mult, iar pofta de mâncare întârzie să apară. În plus, ouălele,carnea albă sau iaurtul, au proteine care se digeră mai lent şi stau mai mult în stomac.

6. Alcoolul
Alcoolul stimulează pofta de mâncare, dar şi deshidratează. Aşa cum am mentionat mai sus, uneori senzaţiile de sete pot fi uşor confundate cu foamea. Pentru a evita acest lucru, încearcă să bei un pahar de apă după ce l-ai băut pe cel de vin.

Sursă foto: www.pixabay.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment