Morcovul – Află ce beneficii are asupra organismului uman

Morcovul – Află ce beneficii are asupra organismului uman

Morcovul conţine o sursă bogată de caroten, vitaminele  B1, B2, C, săruri minerale, precum calciu, magneziu, fier, potasiu, sodiu, fosfor, asparagină şi beta-caroten, fibre alimentare, pigment vegetal cu proprietăţi antioxidante. Consumat cu regularitate, morcovul menţine sănătatea organismului şi în special pe cea a ochilor, a pielii şi a părului, dar şi pe cea a oaselor, datorită conţinutului de vitamina K.

Consumul de morcovi îţi întăreşte sistemul imunitar, menţinea valoarea normală a colesterolului şi este util în cura de slăbire, având doar 42 de calorii la suta de grame.

MorcoviŞtiaţi că există posibilitatea de a face supradoză de morcovi în cazul consumului excesiv a acestora? Procesul se numeşte carotenemie şi apare de regulă la bebeluşi şi la vegetarieni, mai ales pentru că nu se ţine cont de conţinutul de caroten şi din alte alimente precum merele, ouăle, varza, portocale.

Se recomandă consumul de morcovi gătiţi, pentru că cei în stare crudă sunt mai greu de digerat, astfel că doar 25% din betacaroten poate fi extras.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment