Mojito – Cum se face cocktailul Mojito

Mojito – Cum se face cocktailul Mojito

Mojito este unul dintre cele mai racoritoare cocktailuri de vara si este foarte usor de pregatit. Mojito se poate face cu sau fara alcool, insa acum iti vom prezenta reteta cu alcool.

Mojito este bautura pe care o putem gasi pe meniurile din intreaga lume, fiind foarte popular si apreciat in zilele caniculare. Avand originile din cuba, acest cocktail este un amestec de alcool (de obicei vodka sau rom alb), suc de lime, zahar, apa minerala si frunze de menta.

Aveti grija totusi la cantitatile consumate! Aroma de citrice si menta proaspata ascund gustul puternic de alcool, iar gheata ofera o senzatie de racorire.

Ingrediente cocktail Mojito:

 

– 50 ml rom alb

– 1 lime

– apa minerala

– 2 lingurite zahar brun

– 7-8 frunze menta

– gheata pisata

Cum se prepara Mojito?

Se taie lime-ul in cubulete sau felii (dupa preferinte) si il adaugi in pahar, alaturi de cele 2 lingurite de zahar brun si frunzele de menta. Toate acestea se piseaza cu ajutorul unui pisalog. Peste compozitia obtinuta se adauga romul si gheata pisata, dupa care se completeaza cu apa minerala. Pentru decor se poate folosi o felie de lamaie si frunze de menta.

Mojito este originar din Cuba, insa a devenit rapid o bautura faimoasa in intreaga lume datorita gustului racoritor de menta si lime.

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment