Modele de rochii mărimi mari care îți vin sigur din prima

Știu cum e să ai 100 de kilograme și să nu-ți vină nimic din ce încerci să comanzi online și mai știu și cât de comod este să stai pe propria canapea și să-ți faci cumpărăturile. Mai mult timp pentru tine, desigur.

Și pentru că s-a întâmplat să am nevoie la un moment dat în viața asta de rochii mărimi mari, iată că am și creat câteva modele care îți vor veni fără excepție din prima!

 Rochii lungi de seară

Atunci când cauți rochii lungi de seară și porți o mărime mare, ține cont de un singur lucru: să aibă croială în semicloș.
Rochiile foarte cloșate nu avantajează o femeie voluptoasă, iar rochiile pe lângă corp, deși arată foarte bine chiar și atunci când purtăm o mărime XXL, pot fi problematice. De ce? Pentru că fiecare dintre noi avem forma corpului diferită. Piept mai generos, șolduri mici sau invers, piept mic, șolduri mari. Atunci când îți dorești o rochie pe lângă corp și porți o mărime mare, există riscul să-ți vină bine la piept, dar să fie mare la șold, de exemplu. Sau invers.
Silueta clepsidră este rară în România (piept și șold de aceleași dimensiuni și talie mai îngustă decât cele două), așadar, dacă nu ai o astfel de siluetă, atunci ai încredere în mine când spun că o rochie în semicloș este perfectă.

Cum alegi decolteul potrivit pentru tine la o rochie lungă de seară?

1. Decolteu în V dacă ai piept generos

Pe lângă faptul că alungește gâtul și decolteul devine extrem de feminin, V-ul mai are un avantaj: oferă lejeritate sânilor. Un decolteu petrecut în V îți oferă certitudinea că nu ai nevoie de o rochie mai mare doar ca să-ți vină la decolteu, iar semicloșul vine întotdeauna cu o lejeritate în plus din croială.

Iată câteva rochii lungi de seară mărimi mari care ar putea să-ți vină perfect din prima:

2. Decolteu rotund pentru un piept mai mic și șolduri generoase

Sunt una dintre femeile care are silueta tip pară (șolduri mari, piept și umeri înguști). Atunci când vreau să ascund formele șoldului, optez pentru o rochie cu decolteu rotund, în semicloș cu volum în partea superioară a corpului. De ce? Pentru că niște umeri mai înguști și un piept mai mic au nevoie de volum pentru a echilibra întreaga silueta.
Fac asta nu numai la rochiile de seară, ci și pentru ținutele de zi cu zi.

Iată câteva modele de rochii lungi de seară cu decolteu rotund:

Rochii midi de seară:

În ceea ce privește alegerea decolteului, principiul este același ca mai sus. Piept generos, recomand decolteu în V, piept mai puțin generos, atunci decolteu rotund.

Rochiile midi sunt o opțiune bună atunci când ești minionă sau pur și simplu nu poți sau nu vrei să porți o rochie lungă. Desigur, rochiile midi sunt potrivite și pentru evenimentele unde Dress Code-ul nu impune o rochie de gală.

Iată câteva opțiuni de rochii midi mărimi mari:

1. Rochii midi cu dantelă mărimi mari

Dantela a fost și va rămâne un element elegant atunci când discutăm despre rochiile de seară.
O astfel de rochie nu necesită o accesorizare în exces pentru că dantela este deja un element sofisticat pentru ținuta ta, așa că îți recomand să investești doar într-o perech de pantofi eleganți!

2. Rochii midi din catifea mărimi mari

Atât catifeaua, cât și dantela sunt două țesături nobile, așa că nu ezita să porți o astfel de rochie.
Fie că optezi pentru o rochie lejeră, fie pentru o rochie în semicloș, nu ai cum să dai greș cu ea! Accesorisează întotdeauna rochiile din catifea cu o pereche de pantofi sau sandale din piele întoarsă fină.

Găsești mai multe modele de rochii lungi de seară mărimi mari aici, iar pentru rochiile midi de seară mărimi mari, apasă aici.

Leave Your Comment