Mintea ți-o mai păcălești, dar sufletul, nu

Pe ființa asta o iubesc de nu mai pot, iar azi am simțit nevoia să-i spun cuvintele astea.: “Fă-ți toate scenariile înainte și imaginează-ți cât de rău ar putea să-ți fie? Și dacă tu consideri că poți să duci ce-i mai rău, nu sta pe gânduri! Din cauza fricii pierzi întotdeauna. Ia o hotărâre cu sufletul, că mintea o mai păcălești, dar sufletul, nu.”

M-am întrebat apoi de ce i-am dat sfatul ăsta. De ce cu sufletul și nu cu mintea? Știi starea aia când, în sfârșit, te liniștești după un episod haotic din viața ta? Trebuie să-l știi, cu toții am trecut prin asta cel puțin o dată în viață. În starea aia ești capabil să gândești pentru că starea ta sufletească s-a liniștit în cele din urmă. Abia când ți se așază sufletul, ai posibilitatea să spui sincer „Băi, ce prost am fost! Cum am putut să fac asta?”. Și abia când îți accepți emoțiile, când în sfârșit accepți că e normal să le ai, abia atunci vei putea să-ți folosești mintea corect.

Mintea cu sufletul nu funcționează niciodată bine împreună

Dar poți să înveți să le folosești corect pe amândouă și abia atunci e suprem. E ca și cum te-ai așeza pe un scaun și-ai ști că nu te mai atinge nimic. Ai ști că meriți să iubești și pentru asta îți asumi toate riscurile, ai ști că merită să riști pentru că la final oricum ai doar de câștigat, ai ști că e mai bine să oferi și să nu aștepți nimic în schimb. Și dacă știi lucrurile astea, ce te mai dărâmă? Ce ar putea fi atât de rău, încât tu să nu te poți scutura pe genunchi și apoi să te ridici? Când ai învățat să mergi cu bicicleta, așa-i că ai căzut? Așa-i că ai avut zgârieturi pe genunchi? Dar cum ai fi învățat altfel dacă nu așa? Cum te-ai fi bucurat de mersul pe bicicletă dacă nu ai fi trecut prin căzături?

Așa și cu sufletul. Învață să-l asculți și dă-i ce are nevoie. Cu mintea mai poți sta la un pahar de vorbă și să te înțelegi cu ea, dar cu sufletul, nu prea.

Gânduri bune,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment