Minciuni

O singură minciună este suficientă pentru a crea dubiu în orice adevăr rostit. De ce spunem minciuni? Din lașitate? Din prostie? Din protecție? De ce alegem să acoperim greșelile cu minciuni? De ce alegem să ne otrăvim cu încărcătura unei minciuni?

Eu am mințit cu nerușinare. E greu pentru că apasă. E greu pentru că minciunile se uită și devine o corvoadă să îți amintești neadevăruri. De ce alegem să spunem minciuni? Pentru că ne dorim să părem alte persoane decât suntem de fapt? Pentru că ne dorim să nu pierdem persoana de lângă noi? Păi nu e însuși minciuna asta un fel de a te minți pe tine însuți? Și atunci cine pe cine protejează?

minciuniM-am săturat să dau peste articole despre cât de benefic este să minți într-o relație, m-am săturat să ni se bage pe gât minciunile albe (prostiile alea prin omitere care se numesc tot minciuni!). Este total eronat! De ce să obții o „relație frumoasă” bazată pe minciună? De ce nu am putea să rămânem toți cu fruntea sus în orice situație? Sunt întrebări la care eu nu găsesc un răspuns oricât de rațională aș fi.

Să fii împăcat cu tine însuți atunci când ai o relație nu se compară niciodată cu aventuri de moment. Nu înțeleg bărbații care se ascund după deget, femeile nici atât, în condițiile în care societatea spune că femeile sunt ființe sensibile de care minunatul bărbat trebuie să aibă atâta grijă. Tânjim după relații solide, după comunicare, după încredere, după lucruri pe care le citim doar în cărți, dar nu suntem în stare să facem ceva în privința asta.

Minciunile nu se spun din frica de a nu pierde pentru că ai pierdut deja în momentul în care ai ales să faci asta. Când alegi să stai lângă cineva, îl accepți cu bune și cu rele. Și vă dau un exemplu cât se poate de actual: femeile mint în privința numărului de parteneri. O fac de frică să nu fie judecate greșit. În primul rând, asta este o întrebare prostească! Trecutul trebuie să rămână trecut, fie că e femeie, fie că e bărbat. Poate că a fost imaturitate, ghinion sau pretenții care au crescut pe măsură ce au înaintat în vârstă. Și femeile au aceleași nevoi ca și voi, dragi bărbați. Bărbații mint când vor să facă lucruri pe care partenera lor nu le-ar înțelege: dacă femeia de lângă voi nu poate înțelege că vreți să vă duceți într-o vacanță fără ele, la meci, în club sau oriunde poftiți să aveți alt comportament decât cel de gentleman, de ce mai stați lângă ea? Sau de ce acea femeie nu poate avea încredere în voi? Cine e de vină? Ea sau voi? O femeie care iubește și care este suficient de matură, nu va spune niciodată NU pornirilor voastre de masculi feroce.

O singură minciună este suficientă pentru a crea dubiu în orice adevăr rostit! Și vă asigur că minciunile se descoperă mai devreme sau mai târziu oricât de inteligent ai fi sau oricâți alibi ai avea. Însă atunci când asta se va întâmpla să nu te aștepți ca persoana de lângă tine să mai creadă un cuvânt din ce spui.

Din păcate, 100 de lucruri frumoase pălesc în fața unei singure mizerii. Să țineți minte asta pentru că nu veți trăi niciodată frumos spunând minciuni!

P.S. Pentru o viață sănătoasă, evitați minciunile!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment