Miere, ghimbir și lămâie

Toamna este sezonul ideal pentru răceli, însă există un tratament pentru răceală cu miere, ghimbir și lămâie. Ieftin și eficient!

Există o idee greșită conform căreia frigul provoacă răceala. De fapt, nu doar expunerea la temperaturile scăzute provoacă răcelile, ci și polipii nazali, alergiile, stresul, dar mai ales, virusurile. Specialiștii susțin că există peste 400 de virusuri care pot provoca răcelile.

miere-ghimbir-si-lamaieDe asemenea, o altă greșeală des întâlnită este să stai mai mult în casă atunci când este frig, în ideea de a-ți apăra organismul de virusuri. Medicii susțin că astfel creezi o lipsă de rezistență a organismului, din cauza variațiilor de temperatură la care te expui.

Mierea, ghimbirul și lămâia sunt recunoscute pentru proprietățile antibacteriene, iar combinate se transformă într-un adevărat tratament pentru răceală.

Cum pregătești acest tratament împotriva răcelii?

Se spală lămâia bine, se taie în felii și se pun într-un borcan. Ghimbirul se curăță și apoi se dă peste răzătoare. Se adaugă ghimbirul în borcanul cu feliile de lămâie și se lasă la macerat. Din conținutul obținut trebuie să adaugi câte o linguriță într-o cană cu apă fierbinte, se amestecă și când s-a mai răcit apa, se adaugă o linguriță de miere. Atenție! Mierea nu se pune niciodată în ceai sau apă fierbinte pentru că devine toxică.

Borcanul închis ermetic se poate păstra la frigider timp de câteva zile. De asemenea, poți adăuga miere peste lămâie și ghimbir, iar a doua zi poți consuma o lingură din conținut pe stomacul gol.

TIPS: Dacă ai răcit, combină acest tratament pentru răceală cu băile fierbinți cu sare, elimină lactatele și grăsimile din alimentație, consumă supă de pui cu legume și fă inhalații cu aburi în care adaugi ulei de mentă, pin sau sare. Inhalațiile sunt ideale atunci când nu mai poți respira.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment