Mi-a fost frică

Frica

Ție de câte ori ți-a fost frică să iubești?

Ce vorbă idioată! Și ce sentiment inutil. Cum să-ți fie frică s-o iubești? Cum să-ți fie frică să-l iubești? De când a iubi e sinonim cu frica? Când s-a terminat încrederea în cel de lângă tine și de ce?

Mi-a fost frică: o scuză inutilă. Și dacă ți s-a întâmplat vreodată să auzi asta de la cineva drag, o să-mi dai dreptate. E degeaba. Să ți se dea și să nu vrei să primești.. de frică! Câtă prostie! Câteodată suntem niște ființe atât de mici, când am putea să învățăm că merităm să primim, că merităm să permitem celor din jur să ne iubească, când am putea să iubim la fel de mult fără să ne mai fie frică. Gândim prea mult și simțim prea puțin când timpul este atât de scurt. Ne împiedicăm prea des de rațiune și ne permitem atât de puțin să avem acces la fericire. De ce? Ce ne face atât de egoiști? De ce nu mai avem curaj să ne asumăm ceea ce simțim?

FricaPrea des aud în jurul meu Mi-e frică să nu… Dar de ce contează atât de mult că s-ar putea termina prost? De ce nu contează mai mult perioada aceea când poți simți că ești om? De ce nu e mai important să ne oferim dreptul de a fi fericiți? Devenim roboți și nu e bine. Devenim marionetele superficialității și trăim degeaba.

„Uite x care era cel mai prost din clasă, și-a făcut firmă și are o grămadă de bani!”. Și de ce nu faci și tu la fel? „Mi-e frică să fac de una singură”. Am auzit asta. Mă scoate din minți! Cum adică să-ți fie frică și totodată să fii invidios pe bunăstarea altuia? Pe tine ce te oprește? Neîncrederea? Frica e o formă de egoism pură. Punct. Așa că ar fi bine să nu mai dăm vina pe alții pentru lipsa noastră de încredere.

Când spui mi-e frică să nu mă părăsești, nu ți-e frică de celălalt. Ți-e frică de tine. Când spui mi-e frică să încep singură o afacere, nu te mai uita strâmb la alții. Cui îi este frică se face singur vinovat. Vinovat pentru lipsa de încredere, vinovat pentru lipsa de curaj, vinovat pentru lipsa de asumare.

Frica poate fi gestionată. Iubește-te. Acordă-ți timp. Dovedește-ți. Apoi vei avea încredere. Și dacă vor fi persoane care vor încerca să te clatine, nu-ți fie teamă și amintește-ți cine ești și cât ai muncit să ajungi să te iubești. Când vor apărea persoane cu frici mai mari decât ale tale, nu-i lăsa să te doboare. Ajută-i dacă îți permit, dar renunță când te lupți cu morile de vânt.

Sursă foto: wallpaperup.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment