Medicina chineză – Beneficii pentru sănătate

Ce este medicina chineză?

Medicina chineză (sau MTC – Medicina tradiţională chineză) datează încă de acum, nu sute, ci mii de ani. Aşa cum spune şi denumirea, originile acestei practici pleacă din China. Iniţial, primele metode de vindecare din medicina chineză au fost împrumutate dintr-un sistem străvechi de cunoştinţe medicale indiene, mai precis din medicina indiană Ayuverdică, care odată ajunse în cultura chineză, s-au dezvoltat în amănunte şi detalii în urma a multor descoperiri de-a lungul timpului. În zilele noastre, medicina chineză reprezintă o medicină alternativă, blândă, bazată pe multiple terapii complexe care are un procent de eficienţă extrem de mare dacă este practicată corect, după metodele originale, şi fără combinarea acesteia cu medicina ştiinţifică. MTC are un mare succes în Europa de Vest, S.U.A şi bineînţeles pe tot teritoriul continentului asiatic.

 medicina chineza, terapie, De ce este benefică medicina chineză şi cum se diferenţiază aceasta de medicina ştiinţifică

Principiul de bază al medicinei tradiţionale chineze care se diferă în general de medicina ştiinţifică, este acela de a vindeca şi a întări organismul cu ajutorul remediilor naturale, şi nu sintetice ca cele ale medicinei convenţionale. Cum corpul uman şi cel animal sunt organisme vii, iar în structura acestora se găsesc elemente şi minerale care se găsesc şi în natură, acestea vor reacţiona întotdeauna pozitiv atunci când întră în contact cu tratamentele naturale. Cele sintetice au o acţiune dură, ivazivă, care pot obosi atât organul cât şi psihicul. Cu ajutorul remediilor naturale, corpul uman îşi va găsi armonia necesară de a trece mai rapid şi blând de perioada convalescenţei, pacientul simţindu-se mai puternic şi înviorat, şi nu slăbit sau sleit de puteri.

În plus, medicina chineză se mai numeşte şi medicina energetică. Medicina ştiinţifică ignoră faptul că orice organ are o manifestare energetică. Medicina chineză identifică, diagnostichează şi vindecă organismul sau un organ anume afectat, la nivel energetic. Această energie o moştenim de la părinţi, iar restul absoarbim din mediul exterior sau din alimente. În cultura asiatică, tot ce există în lumea asta este constituit din energie. Ea ne alcătuieşte, ne hrăneşte şi ne protejează În MTL, această investigare energetică este foarte avansată, iar în medicina convenţională încă nu se poate explica în metode ştiinţifice. Boala sau anomalia este depistată şi înlăturată, înainte de a peturba fizic funcţionalitatea organului, asemena unei detoxifieri.

Cu ajutorul medicinei asiatice, vei avea un realmente succes în tratarea alergiilor, în problemele de imunlogie, în afecţiunile sistemului nervos şi în domeniile legate de psihoze. De asemenea, aduce un beneficiu excelent în lupta cu bolile bătrâneţii, în special cu senilitatea sau îmbătrânirea accelerată: „…remediile şi tratamentele împotriva îmbătrânirii accelerate şi premature depăşesc cu mult orice descoperire în domeniu din medicina ştiinţifică, chiar şi pe cele mergând până la identificarea genei „îmbătrânirii” şi eventuala modificare a acesteia.”. ( Sursă: www. medicinatraditionalachineza.com) Există chiar şi numeroase exemple de oameni care au câştigat lupta împotriva anumitor forme de cancer cu ajutorul tratamentelor medicinei tradiţionale chineze.

Metodele de bază în medicina chineză

Aşa cum am menţionat precedent în acest articol, medicina tradiţională chineză se bazează pe anumite metode specifice şi complexe. MTC nu se referă doar la remedii naturale, ci şi la altfel de tratamente. Aşadar metodele de bază în medicina chineză sunt:

1. Fitoterapia – terapie bazată pe tratamente cu plante aromate (aromoerapie), cu ceaiuri, cu muguri de plante (gemoterapie) şi uleiuri (oleoterapie). În fitoterapie se apelează la cataplasme, la decoturi, la tincturi, etc. Folosită în tratarea unor multiple tulburări, în scop curativ şi de detoxifiere.
2. Acupuntura – una din cele mai populare tratamente asiatice împotriva numeroaselor afecţiuni acute şi cronice. Prin stimularea cu ac a anumitor puncte de pe piele sau corp putem trata durerile reumatice, migrenele, afecţiuni cardiovasuclare, afecţiuni ale sistemului digestiv, nevralgii, eliminarea stresului, etc.
3. Moxibustia– asemenea acupunturii, se bazează pe aplicarea pe piele, în anumite zone ale corpului, pe anumite puncte, pietre calde, grămajoare sau biluţe din plante, care ard, astfel stimulând unele canale prin caldură. Folosită în tratarea bolilor cronice, reumatice, afecţiuni cauzate de frig, sinuzită, astenie, etc
4. Chirurgia „spirituală”– foarte controversată, această metodă de operaţie fără bisturiu, pare să fie eficientă pentru unii pacienţi. Deşi nu poate fi explicată, există dovezi care susţin eficacitatea acestei practici.
Desigur, în medicina chineză lucrurile nu se opresc la patru lucruri. În funcţie de afecţiuni, există şi tratamente prin masaj, metode din domeniul balneologie, cu ajutorul băilor, meditaţie sau mişcare de tip tai qi sau qi gong.

V-am trezit puţin curiozitatea? Aţi încerca vreodată tratamente pe baza medicinei tradiţionale chineze? Sau poate aţi încercat deja, cum este? Aţi recomanda?

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment