Măști naturale pentru mâini îmbătrânite

Maini

Ai mâini îmbătrânite sau vrei să previi apariția ridurilor?

Mâinile noastre sunt expuse în mod constant la soare, vânt, detergenți și apă excesivă, ceea ce le face să fie predispuse unui proces mai rapid de îmbătrânire. În mod normal, fiecare femeie are o rutină zilnică de îngrijire a tenului: de la curățare și exfoliere până la hidratare, însă mâinile sunt de cele mai multe ori neglijate.

Ridurile nu apar doar în zona feței, ci și pe decolteu și mâini. Ba mai mult decât atât, mâinile îmbătrânesc mai repede decât tenul. Pentru a preveni asta, nu ai nevoie de loțiuni și creme scumpe, ci câteva remedii pe care le găsești chiar în bucătăria ta.

Iată ce măști naturale îți poți face pentru mâini îmbătrânite:

1. Exfolierea mâinilor:

MainiAi nevoie de sucul unei lămâi, o lingură de zahăr brun și un pahar cu lapte.
Înainte de a face masca, trebuie să-ți ții mâinile în apă caldă cu o lingură de bicarbonat de sodiu alimentar, timp de 10-15 minute. Acest lucru te va ajuta să-ți înmoi pielea și să absoarbă umezeala. După ce ai făcut asta, amestecă sucul de la lămâie cu zahărul și fă-ți un masaj prin mișcări circulare, lasă să acționeze pe piele timp de un sfert de oră până când se va usca. Lămâia te ajută să îndepărtezi petele, iar zahărul acționează ca un scrub și va îndepărta toate celulele moarte. După ce ai terminat, ține-ți mâinile în lapte timp de zece minute. Antioxidanții și acizii grași vor diminua ridurile. Pentru un efect maxim, ține mâinile în mănuși de bumbac peste noapte. A doua zi vor fi foarte hidratate.

2.Uleiul de măsline:

Masca pe bază de ulei de măsline este o adevărată sursă de hidratare pentru pielea unor mâini îmbătrânite. După ce te-ai spălat pe mâini, aplică ulei prin mișcări circulare și lasă să acționeze timp de zece minute. Vei avea mâinile hidratate și pielea va străluci.

3. Mască pe bază de ananas:

Ananasul este bogat în vitamina C și ajută la tonifierea pielii. Zdrobește câteva felii de ananas copt și aplică pasta obținută pe mâini, apoi clătește cu apă rece.

4. Gălbenuș de ou și miere:

Masca obținută dintr-un gălbenuș de ou și o lingură de miere este ideală pentru hidratarea oricărei zone a pielii (față, decolteu, coate). Hidratează intens și previne ridurile dacă este folosită cel puțin o dată pe săptămână. Aplică masca pe mâini și lasă să acționeze până când simți că strânge pielea, apoi clătește cu lapte cald.

TIPS: Nu uita că prevenția este cel mai bun tratament! Aplică o mască hidratantă cel puțin o dată pe săptămână și folosește cremă hidratantă de fiecare dată când te speli pe mâini.

Sursă foto: wallpaperup.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment