Măşti naturale pentru creşterea părului

masti

Măşti naturale pentru un păr sănătos

Să obţii un păr lung şi sănătos în acelaşi timp poate fi dificil, mai ales dacă el este degradat de produsele de styling şi de tratamente chimice sau termice, precum îndreptarea frecventă cu placa sau ondularea. De multe ori părul poate fi atât de deteriorat încât o tunsoare este singurul remediu, însă adesea poţi remedia aspectul şi starea lui cu câteva ingrediente naturale. Iată ce măşti poţi folosi pentru a stimula creşterea părului şi pentru a-i reda strălucirea:

Mască din suc de ceapă

Da, ai citit bine! Sucul de ceapă, deşi are mirosul caracteristic şi nu e tocmai îmbietor, este un bun tratament pentru creşterea părului, datorită conţinutului de sulf care se găseşte în mod natural în ceapă. În urma aplicării, este stimulată circulaţia sângelui la nivelul foliculilor, sângele aducând către aceştia nutrienţi necesari creşterii unui păr sănătos. Totodată, sucul de ceapă este şi un bun remediu împotriva mătreţii şi a infecţiilor fungice de la nivelul scalpului.

Ingrediente necesare:

-o ceapă mare;

-o lingură de miere;

-opţional: câteva picături de ulei esenţial (mentă, arbore de ceai, levănţică, etc.).

Cum se foloseşte:

Ceapa trebuie curăţată de coajă, tăiată şi mărunţită într-un blender. Pasta astfel obţinută se pune într-un tifon sau un material de bumbac şi se stoarce sucul într-un recipient. Sucului stors i se adaugă mierea şi uleiul esenţial. Masca se aplică la rădăcina firelor de păr şi se masează pentru a facilita pătrunderea acesteia în scalp. Se aplică o cască de duş sau un prosop şi se stă minim 30 de minute pentru ca masca să aibă efect. Acest tratament poate fi greu de suportat din pricina mirosului, însă dacă este folosit de 2-3 ori pe săptămână, timp de câteva luni, puteţi observa îndesirea şi îngroşarea părului. Pentru a diminua mirosul neplăcut, care poate persista chiar şi după spălarea cu şampon, puteţi folosi o soluţie de clătire obţinută din o măsură de oţet de mere la trei măsuri de apă.

Mască cu miere şi ou

Proteinele din ou, împreună cu mierea, care are un efect de hidratare asupra scalpului şi a părului, vă pot ajuta să obţineţi un păr strălucitor şi să îi facilitaţi creşterea sănătoasă.

masti pentru parIngrediente necesare:

-un ou, ideal ecologic (sunt mai bogate în nutrienţi);

-o lingură de miere;

-o lingură de ulei de măsline extravirgin sau de ulei de cocos;

-o lingură de ulei de ricin;

-opţional: câteva picături de vitamina E.

Cum se foloseşte:

Pentru a obţine această mască, amestecă toate ingredientele, având grijă ca acestea să fie la temperatura camerei. Aplică pasta rezultată pe toată lungimea părului, până la vârfuri, insistând pe rădăcini. Acoperă părul cu o cască de duş sau un prosop pe care nu te deranjează dacă îl murdăreşti şi lasă masca să acţioneze timp de 30-60 de minute. După acest timp, spală părul cu apă uşor călduţă, deoarece rişti ca oul din compoziţia acestei măşti să se întărească în păr, dacă apa are o temperatură prea mare; cu alte cuvinte, ai grijă să nu faci o omletă în păr. Repetă procedeul o dată sau de două ori pe săptămână.

Mască cu unt de shea

Untul de Shea este ideal pentru regenerarea părului deteriorat, având un efect foarte hidratant asupra firului de păr şi a scalpului. Acesta nu este însă recomandat să fie aplicat pe scalp de către persoanele care au părul predispus la îngrăşare, deoarece masca rezultată este foarte grasă şi poate agrava problema.

Ingrediente necesare:

-2 linguri de unt de Shea nerafinat (se găseşte în magazinele naturiste)

-3 linguri de ulei de măsline extravirgin sau ulei de ricin;

-o linguriţă de suc de lămâie.

Cum se foloseşte:

Untul de Shea se pune într-un recipient şi se amestecă bine, ulterior adăugând uleiul şi sucul de lămâie. Consistenţa acestei măşti trebuie să fie uşoară, cremoasă. Masca obţinută se întinde pe toată lungimea părului uşor umed şi se aplică pe scalp, masând, dacă aveţi părul uscat şi fragil, respectiv doar pe lungimea firului de păr, dacă aveţi părul predispus la îngrăşare. După 30-40 minute, timp în care părul trebuie acoperit, spălaţi folosind şampon şi dacă este nevoie clătiţi părul cu soluţia de oţet de mere şi apă, o măsură de oţet la trei măsuri de apă. Această mască nu trebuie aplicată foarte des, o dată pe lună fiind suficient pentru a păstra părul hidratat şi strălucitor. Folosirea excesivă poate îngrăşa părul.

Urmaţi aceste sfaturi timp de câteva luni, ţineţi cont de faptul că sunt măşti naturiste şi nu tratamente miraculoase ce au efect peste noapte, fiţi răbdătoare şi nu uitaţi, aspectul sănătos se întreţine şi prin alimentaţie, nu doar prin ritualuri de înfrumuseţare.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment