Mască de față detox: Pregăteşte-te de party!

masca de fata detox, ten curat

Mască de faţă detox: 5 reţete simple

Ar trebui să-i mulţumim tenului nostru că ne suportă toate obiceiurile nesănătoase. Pe lângă mesele copioase, pline de grăsimi sau aditivi, mai trebuie să lupte şi împotriva celorlalţi factori externi, cum ar fi praful, vântul, soarele, frigul şi machiajul zilnic. Ca să nu se supere pe noi şi să ne ajute să arătăm în continuare strălucitoare şi tinere, periodic trebuie să-l răsfăţăm şi pe el cu nişte măşti naturale. Dacă tenul îţi este uscat sau prea gras şi lipsit de vitalitate, pregăteşte repede o mască de faţă detox. Care sunt cele mai bune măşti în astfel de cazuri? Eu ţi-am pregătit 5 reţete simple pentru detoxifierea feţei, tu alege-ţi care îţi place.azuri?

Tratament cu boabe de struguri

Poate că nu ştiai, dar boabele de struguri ascund numeroase vitamine şi antioxidanţi, cu efecte uimitor de benefice şi purificatoare pentru pielea noastră. Ajută la combaterea formării radicalilor liberi, luptă împotriva îmbătrânirii, cu efect răcoritor şi calmant. În plus, exfoliază blând pielea, curăţă polii şi îi închide.

Pentru a te folosi de proprietăţile benefice ale boabelor de struguri, pregăteşte-ţi rapid acasă o mască de faţă detox pe bază de struguri. Iată ce trebuie să faci:

Pregăteşte câteva boabe de struguri (de preferat albi), pe care îi amesteci în blender sau îi zdrobeşti într-un castronel. Adaugă peste, o linguriţă de miere şi opţional o linguriţă de ulei din boabe de struguri. Amestecă bine până se omogenizează şi întinde peste ten compoziţia, Evită zona pielii din zona ochilor, deoarece este mai sensibilă. Peste ochi poţi pune felii subţiri de castravete sau cartofi. Aşteaptă 15-20 de minute să acţioneze masca, după care clăteşte-te cu apă călduţă.

masca de fata detox, ten curat

Mască de faţa detox cu banane

Trebuie să te prezinţi la o petrecere sau o reuniune de colegi, iar tenul îţi este lipsit de strălucire şi vitalitate. Nu te poţi prezenta aşa de palidă, ce te faci? Simplu, îţi pregăteşti o mască de faţă detox pe bază de banane. Este ideală pentru astfel de cazuri.

Bananele sunt bogate în antioxidanţi şi vitaminele A şi C, care redau pielii aspectul sănătos, luminos şi îmbunătăţesc elasticitatea acesteia. De asemenea, cu această mască exoliezi pielea de celulele moarte, diminuezi sebumul şi cureţi porii de praf. Iată ce trebuie să faci.

Pregăteşte o banană şi paseaz-o cu ajutorul unei furculiţe sau linguri. Pentru a hidrata pielea, adaugă puţină miere şi amestecă bine. După ce ai pregătit pasta, asigură-te că ai tenul demachiat şi curat, după care întinzi imediat compoziţia pe faţă. Timpul de acţionare este de 15 minute. După acest timp clăteşte-te uşor cu apă călduţa şi aplică un strat subţire de cremă hidratantă.

Albuş de ou

Dacă nu ai banane sau struguri în casă, sigur ai în frigider două ouă de găină. Pentru un ten curat şi fără puncte negre, albuşul de ouă, fără niciun dubiu, curăţă în profunzime porii de impurităţi şi luptă împotriva apariţiei ridurilor. O mască de faţă detox pentru ten, pe bază de albuş, se pregăteşte astfel.

Bate albuşul de la două ouă şi amestecă-l împreună cu o linguriţă, două de smântână sau iaurt gras. Dacă nu ai, poţi amesteca albuşurile împreună cu o linguriţă de miere şi una de ulei de măsline. Întinde compoziţia pe faţa recent demachiată, curăţată şi las-o să acţioneze 15 minute, după care clăteşte cu apă rece, pentru a închide porii.

Fructe de pădure

Cum tot vine sezonul fructelor de pădure, te vei putea folosi din plin de antioxidanţii acestora pentru o mască de faţă detox. Vitaminele A şi E din compoziţia lor menţin tenul tânăr şi strălucitor pentru mult timp; ridurile pot să mai aştepte mult şi bine. În plus, curăţă porii de praf şi orice fel de impurităţi, reduce excesul de sebum, iar obraji vor radia de fericire.

Pasează cu ajutorul unei linguri sau în blender câteva linguri pline de zmeură şi fragi până se formează o pastă. Adaugă o lingură de iaurt gras şi o linguriţa de miere, după care amesteci bine până se omogenizeză. Aplică compoziţia pe tenul curat si las-o să acţioneze 15-20 de minute. La sfârşit clăteşte-te cu apă calduţă.

Suc de roşii

Un aliment cheie pentru curăţarea tenului şi reîmprospătarea acestuia este chiar roşia! Sucul de roşii curăţă în profunzime mai bine ca orice alt fruct şi este nemaipomenit ca mască de faţă detox. Are efect astringent şi redă vitalitatea pielii. Poţi amesteca două linguriţe de miere cu 3 linguriţe de suc de roşii. Întinde peste faţă curată şi aşteaptă 10-15 minute, după care clăteşti bine tenul.

Oricare mască de faţă detox dintre acestea îţi asigură un ten strălucitor, sănătos şi tânăr pentru un timp îndelungat. Nu uita să repeţi procedura de două ori pe săptămână, iar tenul îţi va mulţumi pentru asta.

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment