Masajul facial – Află care sunt beneficiile masajului facial

Masajul facial – Află care sunt beneficiile masajului facial

Datorită stilului de viață alert, al stresului și oboselii, tenul poate deveni tern și lipsit de vitalitate având nevoie de timp pentru relaxare și refacere. Una dintre cele mai bune metode de a ajuta tenul împotriva acestor factori este masajul.

Masajul nu este doar relaxant, acesta având mult mai multe beneficii, cum ar fi:
– Tonifierea musculaturii;
– Creșterea fermității prin stimularea fibroblastilor ce vor produce colagen și elastină ( substanțe proprii pielii ce mențin elasticitatea și tonusul facial);
– Stimularea circulației arteriale ce va duce la o oxigenare și o nutriție mai bună a pielii și stimularea circulației venoase și limfatice ce va duce la detoxifierea pielii;
– O curățare superficială a pielii ( un peeling ușor) prin îndepărtarea unui strat de celule moarte de la suprafața pielii datorită mișcărilor de fricțiune;
– Reducerea ridurilor de expresie.

Masaj facial BucurestiEste foarte important de reținut că mișcările masajului facial trebuie să fie doar ascendente, cel mult orizontale, altfel pielea se poate lăsa, căpătând un aspect neuniform, mai ales la persoanele mature, unde ancorarea tegumentului de țesuturile subiacente scade foarte mult.

Masajul poate fi făcut în orice parte a zilei, însă este recomandat seara înainte de culcare folosind o cremaă de noapte nutritivaă (datorită compoziției care intră mai greu în piele, mâinile vor aluneca mai ușor pe suprafața pielii cât timp veți executa masajul). Dacă nu folosiți o cremă de noapte, există în comerț creme special de masaj, hidratante pentru orice tip de ten sau nutritive speciale pentru tenul matur.

Datorită complexității tehnicii de masaj facial-gât-decolteu, recomand masajul la salon, însă există și mișcări simple pe care le puteți folosi și acasă, cum ar fi:
– Mișcări ascendente cu toată palma pe frunte, obraji, gât și decolteu.
– Ciupituri în sens ascendent pe obraji.
– Folosind degetul mijlociu, executați mișcări circulare ascendente perioculare, presiuni pe punctul de întâlnire a nasului cu ochii, presiuni pe arcada ochiului.
– Mișcări în V pe bărbie, gură și nas, sfârșind cu mișcări ascendente pe frunte.

Repetați mișcările de 3-5 ori.

Pentru mai multe informații, mă puteți contacta la adresa de e-mail [email protected], iar dacă distribuiți acest articol, veți beneficia de o reducere de 15% pentru tratamentele cosmetice de la salonul Charme & Berber Shop.

Vă astept la salonul Charme & Berber shop unde veți avea o reducere de 15% dacă veți distribui mai departe acest articol.

Oana Mistrapău – Cosmetician

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment