Marmelada de gutui – Reteta de marmelada

Marmelada de gutui – Reteta de marmelada

Pentru ca e sezonul gutuilor si sa recunoastem, sunt cele mai aromate fructe pe care toamna ni le poate oferi, va propunem: marmelada de gutui.

Ingrediente:

– 4 kg. de gutui;

– 2 kg. zahar;

– 500 ml apa.

Mod de preparare:

Se spala fructele si se taie felii subtiri, apoi se acopera cu apa calda si se fierb la foc mic pana cand fructele s-au inmuiat bine. Se scot din apa si se trec prin sita, se pune astfel piureul obtinut sa fiarba o ora, dupa care se adauga zaharul. 500 gr. zahar pentru fiecare kilogram de piure gutui. Se lasa la fiert pana cand marmelada ramane pe lingura de lemn. Se lasa la racit, apoi se pune in borcane si se capseaza cu capac.

Se poate servi dimineata cu biscuiti sau clatite.

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment