Afla totul despre marirea buzelor cu Dr. Cristian Nitescu

Afla totul despre marirea buzelor cu Dr. Cristian Nitescu

In ziua de azi, buzele voluptoase sunt considerate extrem de atragatoare, astfel ca tot mai multe reprezentante ale sexului frumos, apeleaza la chirurgul plastician pentru marirea buzelor. Este important de stiut, ca exista mai multe metode: unele cu efect temporar, altele cu efect permanent.

La ora actuala, exista mai multe substante pe baza de acid hialuronic (realizate de diferite firme producatoare si avand graduri diferite de vascozitate), ce se injecteaza la nivelul buzelor, marindu-le astfel. Aceasta este una din metodele cu efect temporar, durata variind in functie de substanta utilizata si de organismul pacientei (aceasta substanta este metabolizata, ritmul de degradare variind de la persoana la persoana). In general, efectul dureaza intre 3-4 si 9-12 luni. Un alt factor important in obtinerea unui efect indelungat, este si injectarea corecta a substantei, aceasta fiind dovada experientei si maiestriei chirurgului plastician.
Indiferent de substanta, fiecare dintre ele vine preambalata intr-o seringa speciala, iar injectarea se face dupa aplicarea unei creme anestezice, cu un ac foarte fin, astfel ca procedura nu e dureroasa. Totusi, poate exista un mic disconfort – o senzatie de presiune – la introducerea substantei.

O alta metoda cu durata pasagera este injectarea de grasime proprie: se va recolta o cantitate mica de grasime (cativa mililitri) de la nivelul abdomenului sau feselor, care ulterior, dupa centrifugarea ei, este injectata cu o canula de mici dimensiuni la nivelul buzelor. Aceasta procedura se face, de obicei sub anestezie locala. Durata efectului este extrem de variabila, tot functie de rata de matabolizare a organismului. Ceea ce este diferit insa, un mic dezavantaj am putea spune, fata de injectarea de substante, este faptul ca grasimea, nefiind omogena, poate creea impresia de “mici noduli” la palparea buzelor, si in timp, chiar de mici calcificari.

Marirea permanenta a buzelor se poate face prin inserarea unui implant siliconic. Acesta are forma unui “viermisor” subtire, si exista in mai multe dimensiuni – atat lungime, cat si grosime -. Este asemanator ca si consistenta si invelis cu implanturile siliconice utilizate pentru augmentarea mamara. Astfel, la consultul preoperator chirurgul estetician va face niste masuratori ale buzei si va stabili de comun acord cu pacienta tipul de implant ce va fi utilizat. Se pot mari astfel ambele buze, atat cea de sus, cat si cea de jos, chiar in cadrul aceleasi interventii. Procedura se efectueaza de regula sub anestezie locala. Inciziile pentru introducerea implantului se fac pe zona rosie a buzei aproape de comisura bucala, astfel ca nu exista practic cicatrici postoperatorii. Cu un instrument special, chirurgul creeaza in buza, de la un capat la celalalt, tunel in care introduce ulterior implantul.
Ce modificari se pot obtine?
Indiferent de metoda utilizata, se pot modifica forma si/sau volumul buzelor. De asemenea se poate obtine si o mai buna definire a conturului. Este de retinut insa, ca scopul oricarei interventii de chirurgie plastica este acela de a imbunatati aspectul fizic, de a creea o imagine armonioasa, astfel ca, si in acest caz pacientele trebuie sa inteleaga ca nu trebuie sa aiba idei preconcepute: sa doreasca sa obtina forma buzelor prietenei celei mai bune sau un volum imens, deoarece acestea pot avea un aspect inestetic sau chiar vulgar. Medicul chirurg plastician va sfatui pe fiecare pacienta in parte, ce imbunatatire se poate obtine si cu ajutorul experientei sale, va obtine in urma interventiei, buzele potrivite ce se incadreaza perfect in fizionomia persoanei respective.
Odata cu injectarea de substante pentru marirea volumului buzelor, se poat atenua, si ridurile micute periorale, ceea ce ofera un plus de tinerete si prospetime figurii.
De asemenea, se pot corecta prin umplere si mici cicatrici, existente la nivelul buzei in urma unor traumatisme sau se pot ameliora forma si aspectul buzelor in cazul persoanelor ce au avut sau au malformatii congenitale operate (ex. Buza de iepure).

Indicatii ce preced interventia
Este bine, ca in zilele de dinainte de interventie, pacientul sa se evite administrarea de medicamente ce pot produce sangerare (aspirina, alte antiinflamatoare, hormoni steroizi) precum si fumatul. De asemenea, este de retinut ca, nu se va efectua interventia de marire a buzelor, indiferent de metoda, daca pacienta prezinta leziuni herpetice sau afte la nivelul buzelor, decat dupa ce acestea se vindeca complet.

Recuperare si indicatii post-interventie
Imediat dupa interventie, poate aparea edemul (umflarea) buzelor, in functie de reactivitatea organismului. De asemenea, pot sa apara si mici echimoze (vanatai) si senzatii de arsura sau amorteala. Toate aceastea insa, sunt pasagere.
Recuperarea este rapida durata variind de la 1-2 zile in cazul injectarilor la 3-5 zile in cazul implantului labial. Se recomanda in aceasta perioada evitarea fumatului, aplicarea de comprese reci la nivelul buzelor si evitarea alimentelor tari, ce presupun efort mare la masticatie. In cazul unor substante de injectat, se recomanda masajul buzelor, dar oricum toate aceste lucruri, le vor fi explicate pacientelor de catre chirurgul estetician.

Rezultatele obtinute, noul aspect dupa marirea de buze sunt de obicei extrem de satisfactoare pentru paciente, ceea ce duce la un plus de incredere in propria persoana si transforma acest tip de interventie intr-una dintre cele mai cautate proceduri estetice.

Dr. Cristian Nitescu

TIPS: Daca doriti o consultatie pentru orice tip de interventie chirurgicala, nu ezitati sa ne contactati la adresa de e-mail [email protected] pentru a va pune in legatura cu Dr. Cristian Nitescu.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment