Mâncarea pregătită la microunde este nocivă – Test simplu

Cumva se știa că mâncarea pregătită la microunde este nocivă, însă o fetiță din Marea Britanie a făcut un test simplu: a fiert apă într-un ibric, dar și într-un recipient în microunde. Cu apa obținută a stropit două flori identice, însă rezultatul a fost de așteptat! Floarea udată cu apa fiartă la microunde s-a ofilit, pe când cealaltă s-a dezvoltat frumos. Experimentul a fost repetat și de către colegii ei, având același rezultat.

Așa cum am spus deja, de câțiva ani se știe că nu radiațiile emise de acest tip de cuptor sunt o problemă, ci felul cum modifică ADN-ul din mâncare. Astfel, microundele agită moleculele din orice aliment pentru a se mișca mai repede, provocând fricțiune. Proteinele, vitaminele și mineralele sunt distruse, rezultând un produs nou, numit radiolitic.

microunde_nociveReacția corpului uman este una foarte simplă: fie se înfășoară în celule de grăsime pentru a se proteja, fie elimină mult mai repede mâncarea dăunătoare.

Cercetătorul William P. Kopp prezintă câteva elemente pentru care nu ar trebui să mai folosim cuptorul cu microunde:

–  organismul uman nu poate metaboliza compuşii care apar în urma procesării alimentelor la cuotorul cu microunde.

– mâncarea încălzită provoacă daune cerebrale pe termen mediu și lung, întrucât duce la „scurt-circuite” ale impulsurilor electrice în creier.

– producţia de hormoni masculini şi  feminini este alterată.

– mineralele, vitaminele, proteinele şi toţi nutrienţii din mâncarea pregătită la cuptorul cu microunde sunt alteraţi, ceea ce înseamnă că oamenii nu mai beneficiază de o nutriție corespunzătoare.

– mineralele din legume sunt transformate în radicali liber canceroşi în timpul procesării la microunde.

– alimentele pregătite la microunde pot cauza tumori canceroase la stomac şi la intestine.

– pe termen lung, mâncarea pregătită la un astfel de cuptor poate cauza creşterea numărului de celule canceroase din sânge, mai ales dacă este consumată timp îndelungat.

– consumul constant al alimentelor încălzite la cuptorul cu microunde cauzează deficienţe ale sistemului imunitar.

– microundele pot duce la pierderi ale memoriei, instabilitate emoţională şi scăderea inteligenţei.

Tu consumi mâncare încălzită la cuptorul cu microunde?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment