Maioneza de casa – Cum se prepara maioneza in casa

Maioneza de casa – Cum se prepara maioneza in casa

Maioneza de casa este mai sanatoasa si mai gustoasa decat cea din comert si o poti consuma in atatea feluri.. Maioneza nu este greu de pregatit, mai ales daca retii cateva trucuri pe care noi ti le vom dezvalui mai jos.

Ingrediente:

– 2 oua

– 1 sticla de ulei de floarea-soarelui

– sare

Se fierbe un ou dupa reteta aceasta.

Dupa ce a fiert si s-a mai racit, se separa galbenusul de albus si se pune intr-un vas mai mare. Cu ajutorul unei linguri de lemn se piseaza galbenusul, se adauga un galbenus crud (fara albus), dupa care se adauga cate o lingura de ulei de floarea-soarelui si se amesteca intr-un singur sens. Atentie! Daca amesteci dezordonat, risti sa strici intreaga maioneza, trebuie sa amesteci cu aceeasi viteza, in acelasi sens.

Noi preferam lingura de lemn, insa se poate folosi si mixerul la care setezi o viteza medie. La fiecare lingura de ulei adaugata amesteci de jur imprejur de 4-5 ori, dupa care adaugi iar o lingura de ulei si continui sa faci acelasi lucru pana cand maioneza creste si obtii cantitatea dorita.

Daca iti doresti mai mult de 200g maioneza, ai nevoie de mai multe oua.

La final daca ti se pare maioneza prea galbena, poti adauga o lingura de apa plata sau putina zeama de lamaie si continui sa amesteci in acelasi sens ca si pana acum.

Daca folosesti o viteza prea mare, risti sa obtii o maioneza taiata, insa nu te speria pentru ca o poti repara cu un strop de apa plata, invartind in sensul corect.

Aproape de sfarsit adauga sare dupa gust si un vard de lingura de mustar.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment