Machiajul de mireasă – Sfaturi utile de la Alexandru Abagiu

Machiajul de mireasa 2013Machiajul de mireasă – Sfaturi utile de la Alexandru Abagiu

Alexandru Abagiu este un Makeup Artist despre care nu cred că mai are nevoie de prezentare, experiența lui fiind cel mai bun Curriculum Vitae. Și pentru că ne dorim să fii o mireasă frumoasă, fericită și relaxată, mai jos ai câteva sfaturi utile chiar de la Alexandru.

Despre machiajul de mireasă, Alexandru spune că este mai degrabă o stare, decât o tehnică, însă două lucruri rămân esențiale: să fie fresh și să dureze.

Indiferet de ce vârstă are mireasa, machiajul acesteia trebuie să fie natural, să îi pună în valoare cele mai frumoase trăsături ale feței fără să riște să devină încărcat, vulgar sau ridicol. Când îmi imaginez o mireasă mă gândesc la ceva angelic, pur… așa că sfatul meu este să începeți să vă pregătiți tenul cu ceva timp înainte pentru că un spect fresh înseamnă o piele îngrijită, hidratată și foarte odihnită.

Dacă vă gândiți să vă faceți un tratament facial, vă recomad să îl faceți cu cel puțin 2 săptămâni înainte de fericitul evenimet, în felul acesta evitați eventualele cicatrici, înroșiri pronunțate sau iritații ale pielii care rezultă din urma unui tratament.  Curățați-vă tenul foarte bine și hidratați-l pentru ca acesta să fie proaspăt în ziua nunți.

Aspectul tenului este esențal pentru a avea un aer proaspăt și pentru ca machiajul să reziste foarte bine pe durata întregii zile. Și când spun că pentru mine este important ca machiajul unei mirese să dureze mă gândesc la faptul că o nuntă durează aproximativ 24 de ore la români și ar fi teribil să vezi o mireasă perfectă la începutul nunții și spre final o versiune tristă, obosită un fel de “muma pădurii”! Exagerez, evident, dar o fac în cunoștință de cauză.

Vă recomand să vă procurați pentru acest eveniment produse de machiaj adecvate, adaptate tenului, dar care rezistă foarte bine în timp sau să apelați la serviciile unui profesionist. Nu riscați însă cu un machiaj special pentru ziua nunții pentru că există posibilitatea să vă transformați cea mai frumoasă zi din viață într-un coșmar ale cărui poze nu veți fi mândră să le arătați nepoților… este important să fiți voi însevă, purtând fața cu care toti cei apropiați sunt obișnuiți să vă vadă, bineînțeles, dacă se poate îmbunătățit este excelent, dar nu exagerați și cel mai important, nu experimentați!

Nu exagerați cu cantitatea de fond de ten! Este de ajuns să vă aplicați o cremă hidratantă și să vă faceți un ușor masaj cu acesta timp de 5 minute. Apoi, pentru un aspect uniform, amestecați câteva picături de fond de ten în palma cu aceeași cremă și aplicați rapid pe întreaga suprafață a pielii prin mișcări de întindere la început urmate spre final de tapotări ușoare pentru a face produsul să adere foarte bine în pori.

Lumina naturală joacă un rol esențial în reușita machiajului așa că fugiți de becul din toaletă sau de neoanele din camera de zi, ideală ar fi o zonă cu ferestre cât mai mari în care lumina să aibă o intensitate medie. Aplicați în zonele care necesită cu adevărat acoperire un corector cât mai apropiat de nuanța reală a tenului și tapotați cu ajutorul degetelor pentru a lichefia textura acestuia cât mai omogen pe suprafața pielii. Pudra rămâne în optiune, pentru mine cea transparenta fiind cea mai recomandată, iar ca textură desigur libera, căci o pudra compactă riscă să încarce mult prea mult tenul și să dea un aspect tern. Astfel, fondul de ten va rezista mai mult și va avea un aspect mai natural.

Pentru machiajul ochilor vă recomand conturarea acestora cu fard sau cu creion (cu fard machiajul va rezista mai mult) la baza genelor de la colțul extern către cel intern aplicând treptat din ce în ce mai puțină culoare. Rămâneți cât mai la baza genelor și eventual insistați puțin cu o pensulă fină pentru a vă asigura că fardul a pătruns și în micile spații dintre gene. Astfel veți avea o privire pătrunzătoare și ochii vă vor părea mai mari. Estompați acest contur pe pleoapa superioară înspre pliu, folosind degetele, apoi aplicați un fard mai deschis decât conturul aplicat cu ajutorul unei pensule cât mai lejere pentru a nu risca pătarea pleoapelor. Nu depășiți jumătatea definită de pliul pleoapei. Deasupra acestei zone, dar fără să vă ridicati spre sprâncene, folosiți o nuanță naturală, cât mai neutră, cum ar fi bejul ușor irizat sau tonurile de maro atâta timp cât rămân într-o cromatică de preferință caldă.

Vă recomand o mascara waterproof pentru că nu am văzut până acum mirese lipsite de sentimente decât în filme, un blush care să aducă o notă de prospețime tenului, ușor rozaliu pentru tenurile deschise sau piersică pentru cele mate sau bronzate.

Atenție la machiajul buzelor, dacă alegeți un machiaj mai accentuat al ochilor nu aplicați un ruj foarte închis, iar dacă machiajul ochilor este doar ușor conturat fără culori închise pe pleoapa superioară, puteți experimenta o culoare puternică pe buze.

Ruj sau gloss? Dacă veți avea părul desfăcut nu vă recomand gloss-ul, căci firele de păr vi se vor prinde în gloss și riscați să vi-l întindeți pe fsță. Recunosc însă că gloss-ul dă întotdeuna o notă tânără și proapătă oricui, dar atenție trebuie să îl controlați și în plus nu rezistă. Cel mai sigur este să folosiți un produs în 2 etape: ruj non-trasfer și gloss pentru strălucire peste. Este ideal pentru un evenimet care durează o zi și o noapte.

Nu uitați de machiajul corpului: decolteu, gât, picioare. Puteți să folosiți o cremă combinată cu un fond de ten foarte rezistent și cu o pudră sidefată. Veți străluci fără să aveți un aspect uleios și veți acoperi micile imperfecțiuni fără a risca pătarea rochiei pe parcursul zilei. În același timp întreaga piele va căpăta un aspect uniform. Sunteți perfecte din cap până în picioare! Nu vă puneți glitter în păr, indiferent de ce vă spune stilistul, rezultatul este total artificial și kitch.

Și la final un sfat sincer pe care vi-l dau este să fiți relaxate și să zâmbiți! Este doar cea mai frumoasă zi din viață, nu? Profitați de ea!

Sursa: Alexandru Abagiu

Cosmina Tudosă

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment