Machiaj pentru ten lucios – Află cum te poți machia

În sezonul cald, există șanse mai mari de a ți se deschide porii și de a avea un ten lucios din cauza excesului de sebum și transpirației. În acest caz, poți să urmezi câteva trucuri care îți vor asigura un machiaj fresh pentru mai mult timp și un ten mat.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmărești:

1. Primul pas: pregătește-ți tenul pentru machiaj. Este o regulă pe care trebuie să o urmezi oricând, nu doar în sezonul cald. După ce ai curățat pielea, folosește o loțiune tonică și apoi crema hidratantă. În sezonul cald se recomandă cremele ușoare, cu protecție solară. Dacă ai tenul mixt, folosește un primer pentru piele mată în zona T.

2. Pasul doi: fondul de ten trebuie să fie mat. Atunci când folosești un astfel de fond de ten, trebuie să acorzi o atenție sporită pentru că există riscul de a-ți încărca tenul. Alege o cremă BB mată sau un fond de ten mat cu acoperire medie.

machiaj-mat3. Pasul trei: corectorul. Poți folosi un corector solid pentru zona T, de preferat înainte de a aplica fondul de ten. Folosindu-l în zona T vei estompa aspectul neplăcut al porilor deschiși.

4. Pasul patru: Blush-ul. Se recomandă utilizarea unui blush pudră, mat, într-o nuanță naturală. Dacă optezi pentru un machiaj mat, nu-ți vei dori ca pomeții tăi să strălucească.

5. Ultimul pas: Pudra translucidă. Atunci când vrei să fixezi un machiaj, cu atât mai mult dacă este unul mat, trebuie să folosești pudră translucidă. Pudra translucidă este transparentă și usucă orice urmă de sebum. Pe timpul verii, poți purta pudra translucidă în geantă și să o folosești de fiecare dată când simți că față îți strălucește. Ai grijă să nu exagerezi pentru că există posibilitatea să obții un aspect îmbătrânit dacă exagerezi cu cantitatea de pudră.

TIPS: O dată pe săptămână fă-ți o infuzie cu ceai de mușețel, apoi folosește un exfoliant pentru a scoate punctele negre, iar la final aplică o mască naturală pentru ten gras și clătește cu apă caldă.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

1 Comment

  1. Reply
    Lina Racovita

    Mereu am avut probleme cu tenul si cu excesul de sebum. Dupa ce am vorbit cu o amica, m-am hotarat sa merg la un medic recomandat de ea.
    Medicul mi-a dat un tratament natural pentru tenul meu foarte eficient pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. Ritualul de curatare pe care doctorul mi-a zis sa il folosesc este urmatorul: prima data ma spal pe ten cu spuma naturala pe baza de arbore de ceai(tea tree oil), apoi folosesc lotiunea tonica cu arbore de ceai si hamamelis pentru curatare mai profunda a tenului si inchiderea porilor. Dupa cele curatarea bine a tenului, folosesc crema hidratanta naturala pentru fata cu arbore de ceai, ulei de măceșe si vitamina E.
    Eu de cand am inceput sa folosesc produsele lor pe baza arbore de ceai, sunt tara multumita, sunt primele produsele care au functionat la tenul meu.

Leave Your Comment