Macaroane cu brânză – Rețetă originală de macaroane

Macaroane cu brânză – Rețetă originală de macaroane

Ingrediente:

– 1 pachet de macaroane

– 4 linguri de unt

– 4 linguri de făină

– o cană lapte

– o cană smântână

– jumătate linguriță de sare

– 2 cești de brânză rasă Cheddar

– jumătate cană pesmet

Mod de preparare:

Macaroane cu branzaSe încălzește cuptorul la 100 grade Celsius. Macaroanele se fierb conform instrucțiunilor, se clătesc cu apă rece și se dau deoparte.

Într-o cratiță mare se topește untul, se adaugă făina amestecată cu un praf de sare și se amestecă cu un tel până la omogenizare. Se toarnă laptele și smântâna treptat, amestecând constant, se aduce la punctul de fierbere, se lasă să fiarbă timp de 2 minute, după care se dă focul la minim și se continuă amestecarea. Se adaugă brânza Cheddar și se continuă amestecarea până când brânza s-a topit, apoi se oprește flacăra și se adaugă macaroanele în cratiță.

Macaroanele se transferă într-un vas de copt uns cu unt, peste care se presară pesmetul și se lasă în cuptor timp de 20 minute, până când capătă o culoare aurie.
Ți-a plăcut acest articol? Hai să ne împrietenim și pe Facebook! Click aici.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment