Lucruri ce nu ştiai despre părul şi unghiile tale

lucruri despre parul si unghiile tale

Curiozităţi despre părul şi unghiile tale

Părul şi unghiile noastre sunt ca şi cărţi de vizită. Ne preocupăm constant de ele, să fie îngrijite şi aranjate, altfel vom transmite o imagine inestetică la adresa noastră. Cu toate acestea, credeai că ştii totul despre ele? Iată câteva lucruri despre părul şi unghiile tale la care nu te-ai fi gândit niciodată.

Unghia de la degetul mijlociu creşte mai repede decât restul unghiilor
Nu se ştie clar de ce, însă în general unghiile de la degetele mai lungi cresc mai repede. Astfel, unghia de la degetul mic creşte cel mai lent. În plus, unghiile de la mâna dominantă cresc semnificativ mai repede decât la mâna pe care o folosim mai puţin.

lucruri despre parul si unghiile taleŞtiai că părul tău este format de fapt din celule moarte?
Ceea ce este viu este rădăcina firului de păr, ceea ce se află sub epidermă. Ce iese deasupra pielii, sunt de fapt celule moarte. Tocmai de aceea, nu te doare atunci când îţi tunzi părul. În plus, tăierea vărfurilor nu influenţiază cu nimic viteza de creştere. Dacă vrei ca părul tău să crească mai repede şi sănătos, tu trebuie să stimulezi scalpul şi rădăcinile firelor.

Părul de pe faţă creşte mai repede decât oricare alt păr de pe suprafaţa corpului
Poate bărbaţii şi-au dat seama deja, poate nu, dar barba începe deja să crească după primele 5 ore de la bărbierit. Dacă partenerul tău nu s-a ras niciodată, cel mai probabil că până la sfârşitul vieţii barba lui să măsoare chiar şi 30 de metrii.

Unghiile de la picioare cresc mai lent decât unghiile de la mâini
Unghiile de la mâini cresc de patru ori mai repede decât dele de la picioare. Explicaţia constă în faptul că cele de la mâini sunt mereu expuse soarelui şi aerului, pe când cele de la picioare văd lumina zilei mai rar.

Un fir de păr poate „trăi” între 3 şi 7 ani
Cu toate că noi pierdem în medie 60-100 de fire de păr zilnic, lucru acesta nu ar trebui să ne îngrijoreze, pentru că este absolut normal. Numai după ce mai mult de jumătate din podoaba noastră capilare cade, începe să fie vizibil ochiului liber, începutul de chelie. Altfel, părul nostru stă mult şi bine înrădăcinat şi creşte încontinuu.

Petele albe de pe suprafaţa unghiei nu denotă lipsa de calciu sau fier
Precum un plastic care se albeşte acolo unde a fost îndoit, aşa este şi unghia noastră. Petele albe apar în urma unei răni minore sau agresiuni asupra unghiei.

Părul pare mai lung când este ud pentru că este mai elastic
Atunci când te uzi pe păr, acesta se poate întinde până la 30% mai mult decât lungimea sa în stare uscată fără să sufere deteriorări.

Firul de păr este aproape indistructibil
Chiar dacă se poate aprinde şi arde uşor, firul de păr este foarte rezistent şi se degradează foarte lent, tocmai de aceea după moarte, părul încă mai există. Un singur fir poate susţine o greutate de 100 de grame, astfel un smoc de păr din 100 de fire poate suporta  10 kilograme.

Voi ce curiozităţi mai ştiţi?

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment