Lucrarea de absolvire – Dupa ce criterii iti alegi tema pentru lucrarea de absolvire

Lucrarea de absolvire – Dupa ce criterii iti alegi tema pentru lucrarea de absolvire

Pentru ca sunt absolventa cu acte in regula si inca stiu cum functioneaza lucrurile, o sa va impartasesc cateva trucuri.

Atat pentru examenul de licenta, cat si pentru cel de disertatie trebuie sa iti alegi o tema pentru un proiect cu o parte teorie si o parte practica.

Teoria este aproape nesemnificativa, insa trebuie sa tii cont ca la partea practica vei avea nevoie de documente pe care nu le gasesti pe internet, decat daca sunt publice. Accesibilitatea la studiul de caz este primul motiv care te va influenta in alegerea lucrarii, un alt motiv va fi profesorul coordonator, precum si comisia pe care o vei avea.

Este bine sa iti alegi un profesor care nu are probleme personale cu alti profesori si care va fi disponibil sa te ajute cu informatiile necesare. Daca domeniul ales de tine are profesori mai putin corecti fata de studenti, incearca sa alegi altceva. Este frustrant sa lucrezi la un proiect atat de minutios si sa ai in comisie un profesor care poate „se va plictisi in timp ce iti prezinti lucrarea”.

In experienta mea de licentiata, am intalnit profesori la alte comisii, care si-au exprimat nemultumirea fata de student prin cuvinte: „Gata, m-am plicitisit. Iesi afara, 4.” sau „Tu esti speculator de note, iesi afara” sau care sa fie fascinati de colegi care explicau simbolul monedei EURO. Din pacate, exista si astfel de profesori si trebuie sa fii foarte atent. Din fericire, profesorul in cauza, de mai sus, a fost pensionat.

Tu ce tema ti-ai ales pentru lucrarea de licenta sau disertatie?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment