Lipsa de respect naște monștri

Lipsa de respect naște monștri

Respectul este fundația oricărui tip de relație. Respectul sudează prietenii, întreține relația cu părinții, colegii, dar și cea de cuplu. Definiția respectului este complexă și vine de cele mai multe ori din așteptările fiecăruia de la ceilalți, pe lângă regulile generale care trebuie să fie acceptate de toată lumea fără excepție: să saluți, să nu-ți întrerupi interlocutorul, să cedezi locul bătrânilor în autobuz, să-ți ceri scuze dacă ai lovit pe cineva din greșeală și exemplele pot continua.

Când un om nu se mai simte respectat, umilirea, trădarea și nedreptatea pun stăpânire pe el, riscând să aibă reacții de violență. De cele mai multe ori cel nerespectat ajunge să țipe, să abandoneze, să se victimizeze sau chiar să se răzbune. Amintește-ți cel puțin o situație când te-ai simțit nerespectat și analizează-ți reacțiile (poate ai vorbit urât, poate te-ai gândit să întorci roata sau poate doar ai suferit).

RespectRespectul este un cuvânt măreț, dar îl poți avea dacă la rândul tău știi să oferi respect. Întotdeauna gândește-te dacă acțiunile și vorbele tale ți-ar face rău dacă ar veni din partea altor persoane.

La fel de important este și respectul față de tine însuți: dacă ești într-o relație și respectul este doar din partea ta, nu-ți bate joc de tine și mergi mai departe!

Pentru tine ce înseamnă respectul?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment