Lipsa de încredere – inamicul succesului

Lipsa de încredere în forțele proprii îți poate afecta stilul de viață mai mult decât îți dai seama. Ești conștient de faptul că oamenii vor observa că nu ai încredere în tine? Trebuie să te gândești dacă ești dispus să schimbi acest lucru, construindu-ți o imagine cu care să fii tu însuți împăcat, sau te complaci în această situație. Lipsa de încredere îți afectează toate aspectele vieții, iar succesul se poate lăsa așteptat.

Dacă ai îndoieli legate de comportamentul tău, limbajul corpului, felul cum vorbești, ce vorbești, învață să devii o persoană mai încrezătoare, care este sigură de deciziile pe care le ia, știe să își vândă serviciile și face alegeri pe care nu le va regreta.

Din experiență proprie am învățat că de fiecare dată când am simțit că lipsa de încredere și-a făcut loc într-unul din aspectele vieții mele, am avut de suferit. Fie că a fost vorba de viața personală, de muncă sau de alte subiecte, am devenit o persoană care mă nemulțumea.

Lipsa-de-încredere-inamicul-succesuluiExperiențele cruciale care ajută la formarea convingerilor despre propria persoană au loc, de cele mai multe ori, devreme în viață. Ceea ce auzi, vezi sau trăiești în copilărie – în familie, în societate și la școală – va influența imaginea pe care o ai despre tine. Astfel că, atunci când părinții te compară mereu cu alte persoane, încearcă să le explici că tu poți avea un drum încununat de succes prin alte metode față de ceilalți. De multe ori, poate dura mai mult să reușești prin calea ta, însă cei apropiați trebuie să-ți dea o șansă înainte de a te critica și de a te compara cu ceilalți. Trebuie să fii impăcat cu sine, pentru a-i convinge și pe ceilalți de încrederea în forțele proprii pe care o ai.

Lipsa de încredere își va face simțită prezența și în munca ta, de cele mai multe ori la început de drum într-un domeniu. Însă cu cât înveți mai multe, studiezi, te specializezi, ar trebui să dispară această nesiguranță. Dacă nu vei reuși să devii mai bun în viziunea ta, atunci vei fi depășit de alții, care poate nu au idei la fel de bune, dar știu cum să le prezinte prin siguranță pe cele care sunt mai proaste decât ale tale. În locul șefului tău, tu pe cine ai alege între o persoană care știe să-și vândă ideile și serviciile și o persoană mai talentată, dar care nu are niciodată curaj să pună punctul pe i, să ceară ce-i al lui și care va face tot posibilul pentru a fructifica o oportunitate?

În relații, poți avea norocul să găsești un partener care te va susține mereu, indiferent de alegerile pe care le faci. Însă nu se va întâmpla mereu astfel. Trebuie să înveți să îți expui punctul de vedere cu argumente, să fii sigură pe tine, deoarece îi poți schimba complet părerea despre tine. Te va vedea ca o femeie puternică, care va face orice pentru a urma calea succesului. În final, asta îți dorești, nu?

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment