Cum folosești lăptișorul de matcă în tratamentele beauty

laptisorul de matca

Ce beneficii îţi aduce lăptişorul de matcă în tratamentele cosmetice

Lăptişorul de matcă este un produs natural minune pentru sănătatea organismului nostru.În plus, datorită proprietăţilor sale benefice, lăptişorul de matcă este un aliat puternic pentru menţinerea vitalităţii tenului, unghiilor şi părului nostru. Cât de hidtratantă şi sănătoasă este mierea, cu toţii ştim, însă nu ai idee cât de câştigată eşti dacă alegi să introduci lăptişorul de matcă în rutinele tale de înfrumuseţare.

Ce este lăptişorul de matcă?

Lăptişorul de matcă este un produs 100% natural. Asemănătoare cu consistenţă mierii, matca este mai exact o secreţie a albinelor lucrătoare pentru a hrăni regina stupului. Are un aspect albicios, gelatinos şi nu atât de plăcut la gust fiind. Uşor acrişor şi înţepător. Cu toate acestea este un supliment alimentar de excepţie fiind una din cele mai bogate substanţe hrănitoare, având în compoziţia sa o gamă largă de antioxidanţi. Datorită conţinutului său bogat de vitamine (B3, B5, B8, B9, A, C, D şi E), minerale (cupru,fier şi fosfor) şi acizi graşi esenţiale, această secreţie reprezintă un tonic şi un regenator nemaipomenit pentru organismul nostru.

laptisorul de matca

La capitolul cosmetică, lăptişorul de matcă este salvarea noastră atunci când vrem să ne revitalizăm pielea sau părul. Acesta regenerează celulele pielii, elimină mătreaţa, stimulează producerea de colagen, hrăneşte şi hidratează profund ţesutul epidermic, rezultatul fiind unul de lifting. Datorită proprietăţilor sale astringente dar şi celor emoliente, hidratante, lăptişorul de matcă poate fi folosit pe orice tip de ten, fie el uscat, mixt sau gras.Acesta netezeşte ridurile fine, confeă strălucire tenului, redă elasticitatea acestuia, previne îmbătrânirea pielii
şi ajută faţa în problemele acneice.

Cum poţi folosi lăptişorul de matcă

Sunt numeroase produse cosmetice pe bază de lăptişor de matcă, însă îl poţi achiziţiona de la farmacie sau platfar în forma sa naturală,brută, sub formă unguent sau chiar şi spray. Chiar dacă ţi se poate părea cam scump, poţi să fi sigură că vei fi mulţumită de rezultate. Poţi oricând înlocui crema de noapte, de exemplu, cu lăptişorul de matcă.

Una din soluţii pentru a încorpora lăptişorul în ritualurile tale cosmetice este să-l adaugi în crema de bază. Cel mai bine este să te foloseşti de ea în fiecare seară, acolo unde sunt ridurile cele mai evidente. După demachiere, aplică crema de faţă în care ai adăugat lăptişorul pe toată suprafaţa tenului, fără să insişti sau să freci. Poţi chiar pune o compresă călduţă pe faţă, pentru a fi absorbită cât mai bine. La 100 de grame cremă poţi adăuga de la 0,2 până la 4 grame de matcă.

Poţi folosi acest produs chiar şi în măştile pentru faţă. Amestecă până devine omogen un gălbenuş de ou, cu o linguriţă de ulei de măsline şi un gram de lăptişor de matcă. Întinde compoziţia pe faţă, aşteaptă jumătate de oră şi clăteşte-te cu apă calduţă. De asemenea, poţi prepara o mască folosind două linguriţe de ceai de muşeţel, una de miere şi un gram de lăptişor de matcă. Dacă tenul îţi este gras, renunţă la a mai folosi lapte sau iaurt în masca naturală. Cea mai bună soluţie este o mască din piure de roşii şi un gram de lăptişor.

Pentru un rezultat de durată, nu ezita să foloseşti lăptişorul de matcă şi ca supliment alimentar.  Un organism sănătos se vede şi la exterior.

 Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment