Lămâile ascund secrete

În afară de aer, organismul are nevoie de cel puțin 8 pahare de apă pe zi pentru a funcționa corect, așa că trebue să ai lămâile la îndemână oricând. Este esențial să controlăm cantitatea de apă pe care o consumăm zilnic, de aceea îți recomand să îți faci provizii de lămâi.

Te asigur că vei fi predispus să bei mai multă apă dacă pui câteva felii de lămâie.

Experții susțin că în timpul verii, cele 8 pahare de apă trebuie să fie cel puțin 12, mai ales dacă este vreme caniculară. Din păcate, oamenii s-au obișnuit să consume lichide cu foarte mult zahăr, îndulcitori, arome sau alte substanțe chimice care au un gust mai bun, însă sunt extrem de dăunătoare. Este adevărat că apa nu are gust și nici nu miroase, fiind motivul principal pentru care uităm să bem apă în timpul zilei. Stoarce două felii de lămâie în paharul cu apă și va fi mult mai gustoasă și astfel îți asiguri porția zilnică.

În afară de asta, există și alte beneficii dacă vei consuma lămâi frecvent:

1. Digestie mai bună:

Consumul de apă cu lămâie te ajută să scapi de balonare, greață sau chiar arsuri la stomac. Dacă vei consuma zilnic cel puțin două pahare de apă cu lămâie, tractul intestinal se curăță de toxine. De asemenea, dacă vrei să pierzi câteva kilograme, consumă apă caldă cu lămâie și un strop de miere de albine. Nu numai că te detoxifici, dar nu mai simți nici pofta de dulce.

2. Sistem imunitar mai bun:

Nu e un secret că lămâile conțin foarte multă Vitamina C, fiind o vitamină responsabilă cu buna funcționare a sistemului imunitar. În afară de asta, lămâile sunt ideale împotriva infecțiilor diferite și funcționează ca anti-inflamator datorită acidului ascorbic conținut. Consumă în sezonul rece apă cu lămâie pentr a evita răcelile și virozele.

3. Curăță tenul:

Lămâile conțin vitamina C și un aport mare de antioxidanți, substanțe esențiale împotriva petelor și ridurilor. Puteți aplica suc de lămâie pe cicatrici sau pete și dacă o faceți regulat, acestea se vor estompa. De asemenea, puteți să vă spălați cu apă caldă și suc de lămâie.

lamaine-ascund-secrete4. Efect energizant:

Din moment ce o lămâie este atât de bogată în antioxidanți, minerale și vitamine, aceasta îți oferă organismului tot ce are nevoie pentru a avea energia necesară. În afară de asta, dacă bei apă cu lămâie vei fi mai puțin stresat, anxios și îți îmbunătățești starea emoțională datorită faptului că lămâile au ioni negativi.

5. Detoxifică organismul:

Este dovedit științific faptul că lămâile detoxifică organismul și subțiază sângele, așa că poți consuma câte o felie din fruct sau adaugă puțin suc în apă. Astfel, vei rezolva problemele tractului urinar și stimulezi corpul pentru a elimina toxinele prin urină.

6. Respirație proaspătă:

Guma de mestecat este fără îndoială o variantă bună, dar nu la fel de sănătoasă precum lămâile. În afară de respirația proaspătă de care te poți bucura, lămâile te ajută să combați durerile de dinți și problemele dentare. Singura regulă pe care trebuie să o urmezi este să bei apă cu lămâie după ce te-ai spălat pe dinți.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment