Lămâie, piper și sare. Ce afecțiuni poți trata cu această combinație

lamaie

Lămâie, piper și sare, combinația perfecta pentru a trata afecțiunile de care suferi. Da, ai auzit bine, aceste trei ingrediente naturale sunt foarte bune și benefice organismului nostru, combinate, dar și separat. Mai puțin sarea, desigur.

De multe ori tratăm afecțiunile de care suferim cu medicamente, însă există și oameni care aleg pentru prima dată remediile naturiste. Fie fructe, legume, săruri, uleiuri esențiale sau semințe și creme diverse, făcute în casă.

Acum, oricine are lămâie, piper și sare în casă. De ce nu ai încerca această combinație în cazul în care te confrunți cu una din următoarele afecțiuni?

Lămâie, sare și piper pentru răceală

Amestecă sucul de lămâie într-un pahar cu apă călduță și adaugă o linguriță de sare și una de piper, plus miere din belșug. Consumă-le pe stomacul gol, cât apa încă este călduță.

Lămâie, sare și piper pentru nas înfundat

Pentru nas înfundat, rețeta este mai complexă. Adaugă pe lângă sare și piper și un praf de scorțișoară și cardamom. Amestecă-le și miroase, încet, combinația.

Lămâie, sare și piper pentru greață

Simplu, pentru momentele în care îți este rău de numai poți și ai senzația de greață, amestecă suc de lămâie, sare și piper și consumă-le ca atare. Vei observa imediat rezultatele.

Lămâie, sare și piper pentru criză de astm

În cazul în care se întâmplă să ai o crize de astm sau cineva din familie are des, fii pregătit cu următoarea poțiune minune. Într-o oală fierbe zece boabe de piper, frunze de busuioc și coajă de lâmâie. Lasă-le la fiert pentru 15 minute și apoi adaugă-le în borcan cu o lingură de miere. Lichidul se păstrează la rece, în frigider și se consumă ori de câte ori este nevoie.

Lămâie, sare și piper pentru gât inflamat

Într-un pahar, amestecă suc de lămâie, de la două lămâi, o lingură de sare și una de piper. Folosește combinația pentru a face gargară. Încearcă de câteva ori pe zi, seara și dimineața.

Lămâie, sare și piper pentru dietă

În cazul în care vrei să dai jos câteva kilograme, trebuie să știi că dacă bei în fiecare dimineața un pahar cu apă caldă, miere, lămâie și piper, te va ajuta să slăbești mult mai repede. Această combinație, consumată zilnic, ajută metabolismul să ardă grăsimile mult mai rapid.

Lămâie, sare și piper pentru pietre la rinichi

Sucul de la o lămâie, o rădăcină de ghimbir și miere din belșug, consumate în ceai, ajută la eliminarea pietrelor și a nisipului de la rinichi. Însă, acestea trebuie consumate cu regularitate, pe o perioadă îndelungată, atât dimineața cât și seara. Ghimbirul este un ingredient care ajută la tratarea multor afecțiuni, așa că utilizează-l des în combinația prezentată mai sus.

Indiferent pentru ce vrei să folosești aceste trei ingrediente minune, trebuie să știi că îți vor face numai bine și nu ai ce pierde. Lămâia este cunoscută pentru beneficiile pe care le oferă organismului uman, așadar trebuie consumată cu regularitate, atât simplă, în ceai sau mâncare, fie în combinație cu alte ingrediente naturale.

Cu toate că lămâia nu este preferata tuturor, din cauza gustului special pe care îl oferă, în combinație cu mierea sau alte alimente, aceasta devine ușor plăcută și consumabilă.

 

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment