La ce vârstă ești predispus să înșeli

Cuplu

Credeai că ești predispus să înșeli din cauza genelor? Află că nu e chiar așa și că există câteva studii care să ateste aceste lucruri!

Un studiu din Australia a demonstrat că anumiți oameni au un profil genetic care îi predispune la înșelat, însă știai că poți fi predispus să înșeli și în funcție de vârsta pe care o ai? Un alt studiu, realizat de cercetători împreună cu site-ul Ashley Madison, care oferea consultanță și parteneri persoanelor care doreau să experimenteze aventuri extraconjugale, a examinat un număr de 8 milioane de utilizatori ai site-ului. Concluziile studiului au dus la un rezultat de 950 000 de bărbați, cu vârstele de 29, 39, 49, 59 -în principiu cu cifra 9 la sfârșitul vârstei- care erau în procent de 18% mai mulți decât bărbații de alte vârste. Studiul a observat același model similar și în cadrul femeilor, însă nu la fel de pronunțat ca la bărbați.

CupluInfidelitatea este una dintre cele mai complexe arii de cercetare într-o relație. Majoritatea persoanelor nu vrea să recunoască faptul că și-a înșelat partenerul sau partenera. Infidelitatea este oarecum subiectivă. Toată lumea, chiar și experții, are o definiție diferită a infidelității. Cât timp unii o definesc ca actul amoros comis cu cineva care nu este soțul sau partenerul, ceilalți o pot vedea în flirtul cu altcineva, divulgarea secretelor altei persoane sau infidelitate emoțională. Fiecare relație are regulile ei, iar în momentul în care încalci un angajament pe care l-ai făcut persoanei iubite, fie el amoros sau emoțional, ești vinovat de infidelitate.

Cu cât este mai vag definită infidelitatea, cu atât crește mai mult numărul infidelilor. Justin Lehmiller, un psiholog de la Universitatea Purdue, spune că studiile confirmă că între 1 în 5 și 1 în 4 oameni căsătoriți vor admite faptul că și-au înșelat partenerul. Cu toate acestea, experții recunosc că aproape toată lumea s-a gândit la a-și înșela partenerul la un moment dat, fie că avea fantezii cu Adriana Lima sau flirta cu o colegă în pauza de prânz de la muncă. Te-ai întrebat vreodată dacă ești în pericolul de a-ți înșela partenerul? Experții ne sfătuiesc să luăm în calcul mai multe categorii de risc, printre care se numără și vârsta.

Studiile au arătat că vârstele care se termină în 9 au un risc sporit de a-și înșela partenerii. Oamenii care sunt la vârsta mijlocie prezintă un risc mai scăzut pentru că nu mai au nici timp, nici energie de pierdut, afirmă doctorul Campbell. Între vârsta de 35 și 50 de ani, oamenii tind să se concentreze mai mult pe carieră și pe creșterea copiilor. Șansele cred atunci când ești mai tânăr sau mai în vârstă.

O altă cercetare în domeniul infidelității a scos în evidență varietatea motivelor care-i fac pe bărbați și pe femei să înșele. În ceea ce-i privește pe bărbați, adesea problema este viața amoroasă fără prea multe întâmplări, iar femeile sunt motivate de o stimulare emoțională diversă. Genurile au păreri diferite și când vine vorba de momentul adevărului. Atunci când află un bărbat, este deranjat de aventura amoroasă, pe când o femeie în momentul în care află că aventura soțului sau iubitului a pornit de la faptul că acesta s-a îndrăgostit de o altă femeie.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment