La ce se gândesc bărbații când văd o femeie fără machiaj

fara machiaj

Cu o piață atât de mare, cu milioane de produse dedicate frumuseții, cu sute de nuanțe și zeci de mii de cutii și cutiuțe, ca femeie, nu ai cum să reziști. Și nu, nu cutia este cea care atrage, deși o face, de cele mai multe ori, însă femeia cumpără și utilizează machiajul pentru că acesta promite. Promite perfecțiunea!

Înainte erau reclamele tv și revistele de modă, acum sunt influencerii care ne demonstrează cât de bine poți arăta folosind X fond de ten sau cât de mult te schimbă, în bine, X nuanță de ruj. Când vedem toate acestea, inima începe să bată cu putere și în următoarea clipă achiziționăm produsul, cu speranța că, astfel, vom fi mai frumoase decât suntem. Pentru că suntem, deși, de cele mai multe ori nu realizăm.

De cele mai multe ori, din dorința de a arăta foarte bine, fie pentru noi înșine, fie pentru bărbați, tindem să exagerăm utilizând foarte multe produse, astfel încărcându-ne tenul fără a fi nevoie. Folosim bază de machiaj, fon de ten, anti-cearcăn, pudră, fard de ochi, fard de obraz, creion pentru sprâncene, creion pentru ochi, creion pentru buze. Da, avem mai multe creioane decât aveam în penarul de la grădiniță. Apoi, urmează mascara sau gene false, rujul și nu, în ultimul rând fixativ pentru machiaj. Mult, nu-i așa? Parcă nu par așa multe când le folosești.

Cu toate cele menționate mai sus, utilizate exagerat, fizionomia tinde să ni se schimbe. De cele mai multe ori, în rău. Social media este plină de statusuri în care, atât bărbați, cât și femei, promovează frumusețea naturală, fără operații dar și fără machiaj. Pentru că un chip curat, e mult mai frumos decât orice mască pe care o punem.

Majoritatea dintre noi, ne aranjăm și punem machiaj pentru a arăta bine în fața bărbatului din viața noastră și nu numai. Credem că dacă ne vom aranja exagerat și vom fi ”perfecte”, ne vom găsi sufletul pereche, alături de care vom trăi fericite până la adânci și bătrâneți. Însă, se pare că bărbații gândesc altfel.

”Deci așa arată, de fapt?” Multor bărbați li se pare o schimbare bruscă  atunci când te vede pentru prima dată fără strop de machiaj.

”Din cauza asta poartă atât de mult machiaj!” După ce văd un chip fără machiaj, sunt bărbați care preferă persoana respectivă cu machiaj, pentru că ei cred că se vede mai bine.

”În sfârșit se simte bine în pielea ei” Pentru că o femeie care alege să se prezinte natural, după ce a purtat kilograme de fard, apare, de multe ori, în fața bărbaților ca o femeie puternică și mulțumită cu ea însăși.

”De ce să porți atât de mult machiaj?” Da, sunt bărbați care, pur și simplu, nu înțeleg rostul produselor de machiaj. Mai ales când femeia arată foarte bine fără fond de ten și fard.

”Nu te machiezi și tu puțin?” Și da, sunt și bărbați care preferă femeile machiate excesiv pentru că ei vor să iasă în evidență cu femeia de lângă ei. Nu știu cine și-ar dori un astfel de bărbat, însă există oameni și oameni. Nu judec.

Cu toate astea, de câte ori ai ieșit fără machiaj? Fără un strop de fond de ten? Și te-ai simțit bine, în largul tău? De câte ori ai renunțat la creionul de sprâncene? Dacă nu ai făcut asta încă, încearcă. E un început.

Nu spun că trebuie să renunțăm complet la machiaj, însă ar trebuie să existe o limită. Un machiaj strident, poate fi purtat la un eveniment special, nicidecum la o primă întâlnire. Un machiaj natural poate fi purtat zilnic, atât timp cât te face fericită!

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment