La ce riscuri te expui dacă ai piercing

De cele mai multe ori, alegerea unui piercing se face pe baza unei forme de manifestare, comunicare socială sau pentru că pur și simplu este la modă. Problema apare la adolescenții teribiliști, care iau această hotărâre peste noapte, fără să se gândească la ce riscuri se expun.

Există părți ale corpului care prezintă un risc mai mare în fața unui pierce, de aceea se recomandă să te gândești foarte bine dacă se justifică acest moft, dar mai ales dacă sănătatea nu-ți este pusă în pericol.

Cel mai periculos piercing este cel făcut în sfârcuri, deoarece te expui infecțiilor, cu atât mai mult dacă alăptezi.

Iată la ce riscuri de expui dacă ai pierce în cele mai comune zone alese de femei:

1. Piercing în limbă: există foarte mulți adolescenți care își fac un astfel de piercing, însă pierce-ul în limbă poate fi chiar problematic. Cel care va străpunge limba trebuie să acorde o atenție destul de mare pentru că există riscul de a secționa vase de sânge importante. În afară de acest aspect, există un risc mare de infecție din cauza bacteriilor pe care fiecare dintre noi le avem deja în cavitatea bucală.

riscuri-piercingAlte riscuri la care te supui:
– un pierce în limbă poate transmite mult mai ușor hepatita B și C și virusul Herpes Simplex.
– apariția afecțiunilor gingivale: bijuteria poate intra în contact cu gingiile și poate produce rănirea acestora.
– dificultăți în mestecarea și înghițirea alimentelor.
– reacții alergice la metal.

Dacă înghiți un piercing există posibilitatea să-ți rănești sistemul digestiv.

2. Piercing în buză: un astfel de piercing este la fel de periculos precum cel din limbă, din cauza bacteriilor aflate la nivelul cavității bucale. De asemenea, persoana care își va face acest tip de pierce este predispusă la contactarea și transmiterea hepatitei B și/sau C.

3. Pierce în buric: este considerat un accesoriu pe care îl adoptă tipele îndrăznețe și fără inhibiții. Pericolul apare atunci când piercingul nu este făcut într-un salon specializat, care își sterilizează instrumentele folosite. Un astfel de piercing necesită curățarea zonei de două ori pe zi cel puțin.

4. Piercing în sprânceană: spre deosebire de celelalte, acesta este cel mai puțin periculos, dar totodată cel mai comun. Atâta timp cât sunt efectuate de profesioniști, piercingul în sprânceană prezintă cel mai mic risc de infecție.

5. Piercing în nas: este cel mai dureros și dificil de realizat dacă se optează pentru străpungerea septului nazal, unde există mulți nervi. Igiena este foarte importantă, mai ales dacă intervine o răceală.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment