La 30 de ani nu e capăt de țară

Criza la 30 de ani

Să fii femeie aproape de 30 de ani e nașpa. Sunt la o aruncătură de băț de minunata vârstă și deja au început întrebările: Când faci un copil? Dar de ce nu ai o relație? Când te măriți că ești cam bătrână?

De parcă toate lucrurile astea le poți programa apăsând un buton și totul apare de la sine.. Nu înțeleg de ce există oameni care au așteptări de la alții și nici nu pot să înțeleg de ce ar vrea cineva să te vadă așezat la casa ta doar de dragul de a avea o familie. Bag de seamă că societatea te judecă în funcție de vârsta pe care o ai, dar cui îi mai pasă când ajungi să stai în aceeași casă cu o persoană nepotrivită? Cui îi pasă că unui copil trebuie să-i oferi stabilitate emoțională înainte de orice? Nimănui. Ai 30 de ani și ești singură? Ești o femeie care și-a ratat viața!

OK. E frumos să ai copii și un partener pe care să te poți baza oricând, dar dacă nu l-ai întâlnit pe Mr. Perfect, chiar trebuie să faci un compromis? Chiar trebuie să-ți pui pirostriile cu unul „cum o fi” doar pentru că începe să-ți sune ceasul biologic? Niciodată!

Criza la 30 de aniS-a întâmplat să văd femei care se căsătoresc și niciuna n-a fost în stare să spună: da, sunt pe deplin fericită! De ce să trăiești o viață întreagă cu îndoiala că ai fi putut fi fericită, dar te-ai mulțumit cu atât cât ai primit? De ce să ajungi poate până la 50 de ani și în loc să-ți aștepți pensia în liniște, stai și te întrebi pe ce ți s-au dus anii?

Nu sunt feministă și nici nu cred în femeile atotputernice, gata să se descurce singure în viață cu orice, dar să trăiești într-un compromis constant, mi se pare cea mai tristă alegere. Și mai cred că un copil poate fi fericit și cu o mamă trecută de 30 de ani. În fond, o femeie cu o situație financiară stabilă îi poate oferi oricând  mai mult timp , ceea ce generația veche nu știe cât de important este acest aspect. Un copil are nevoie de atenție, de timp, de dragoste, nu de niște părinți disperați să construiască o casă în care să-și crească odrasla sau de niște părinți care zbiară unul la celălalt din te miri ce. Și cum să-i asiguri tot confortul emoțional până la minunata vârstă de 30 de ani?

La 30 de ani nu e capăt de țară. Voi ce părere aveți? Cum ar trebui să alegem corect?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment