Ketchup de casa – Reteta de ketchup fara E-uri si conservanti

Ketchup de casa – Reteta de ketchup fara E-uri si conservanti

Pizza, cartofi prajiti, carnaciori, toate merg perfect cu sos-ul ketchup, dar parca nu se compara niciun ketchup cu cel facut in casa. In plus, cel facut de tine este mult mai sanatos pentru copii, fiind lipsit de conservanti.

Ingrediente:

– 4 kg rosii de gradina
– 750 g ceapa (se recomanda alba)
– 200 ml ulei
– 200 ml otet alb
– 300 g zahar
– 10 boabe de lenibahar
– cateva boabe de piper
– 5-6 linguri de sare mare
– 4-5 foi de dafin
– o lingura mare de boia dulce
– o lingura mare de boia iute

Mod de preparare:

Intr-o oala mai mare pui apa la fiert in care vei adauga rosiile (numai in momentul in care apa fierbe), astfel incat sa le poti curata pielita mai usor. Dupa ce ai oparit rosiile si le-ai curatat, le pui intr-o oala mare. Intre timp, ceapa se toaca pestisori si se pune la calit cu o lingura de ulei, cand aceasta va deveni aurie, se pune peste rosiile din oala mare.

Peste rosii se pune otetul, zaharul si restul condimentelor, apoi se lasa la fiert aprox. o ora, la foc mic, amestecand des.

Dupa o ora, se verifica rosiile daca sunt moi, se dau prin blender pana se obtine o pasta, apoi se mai pune pe foc sa fiarba pentru 25 minute. Consistenta trebuie sa fie vascoasa, nu uita sa verifici daca mai trebuie sare si piper.

Ketchup-ul se pune fierbinte in borcane sau sticle fierbinti (din sticla) sterilizate la cuptor. Se lasa pana a doua zi intr-o patura si se duc in camara numai cand borcanele s-au racit.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment