Îți păzești iubirea? Miroase a hoit.

De ce să îți păzești iubirea? Nu miroase a hoit când te vezi nevoit să o păzești? Cine te fugărește de nu-ți dai timp să greșești, să corectezi, să regreți și să-ți faci din nou iluzii? Paler zicea că nu știm niciodată să ne despărțim la timp și că reușim să transformăm tot ce ne-a legat vreodată în niște amintiri urâte. Păi cât de egoiști să fim? Uite că suntem!

Să-ți păzești iubirea nu se mai numește iubire. Se numește hoit și dacă stai mult lângă el, o să înceapă să miroasă. E ca și cum ai sta lângă o floare și i-ai cere să înflorească, fără să o uzi, fără să-i oferi lumină, fără să-i vorbești frumos. Dar dacă o îngrijești e altceva. Lasă-i spațiu, dă-i lumină, pune-i apă când are nevoie, vorbește-i frumos și ai răbdare. O să fii surprins cât de repede și frumos poate să crească.

iti-pazesti-iubirea-miroase-a-hoitAș spune că atunci când îți păzești iubirea ești egoist, dar nu cred că e cuvântul potrivit. Cred că nu te poți numi decât sadic. Pentru că nu-ți dai timp să înțelegi că doi oameni pot privi același lucru și să vadă ceva total diferit. Pentru că nu ai timp să înțelegi că indiferent cât de mult suferi, lumea nu se va opri în loc pentru durerea ta. Iubirea care trebuie păzită, nu e iubire, ci pierdere de timp.  Și da, avem timp chiar și pentru a nu avea timp, dar n-ar fi mai bine să avem timp să regretăm că am greșit și să greșim din nou?

Când îți păzești iubirea, miroase a hoit. Când rămâi acolo să te asiguri că nu mai ai nimic de salvat, nu dai dovadă de curaj pentru că nu știi să te retragi la timp.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment